Vrede forældre ruster sig til kamp

Forældre i Ringsted danner fælles front mod byrådet spareplaner. De vil tale med én stemme, for at trænge igennem til politikerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Byrådsflertallet i Ringsted Kommune får kamp til stregen, når det handler om besparelser på børnepasningen.
Daginstitutionernes forældrebestyrelser har i hvert fald ikke tænkt sig stiltiende at acceptere, at der bliver færre pædagoger og sommerferielukket tre uger i juli. Det skriver Dagbladet Ringsted.

Det står klart efter et møde i aftes blandt formænd fra en lang række daginstitutioner. De besluttede at danne et
netværk, så forældrene kan tale med én stemme - også i debatten om den fremtidige struktur.

Et af de mest presserende ønsker var dog et møde med byrådet, hvor de kan få lov at tale deres sag, inden besparelserne vedtages.

De vrede forældre skal dog ikke forvente, at besparelserne tages af bordet, lyder det fra borgmester Niels Ulrich Hermansen (V).

- Jeg tvivler på, der kan ændres noget på nuværende tidspunkt. Det fornemmer jeg ikke, der er politisk vilje til, når først vi er nået så langt ind i tragten, og partierne har drøftet det igennem i deres grupper og bagland siger borgmesteren til avisen.

Forældrene drøftede i aftes et forslag om at blokere daginstitutionerne, men det blev skudt ned - i hvert fald i første omgang. Til gengæld enedes de om at troppe op i stor stil til byrådsmødet på mandag og at medbringe deres børn. Den melding fik i formiddag byrådet til at flytte mødet til kongrescentret.