Voldsom dødsulykke ender i erstatningskrav

Et trafikdrab på en rasteplads på, hvor en lastvognschauffør fra Nykøbing Falster blev dræbt af stor vindmøllevinge, ender med et erstatningskrav-

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En sensommernat sidste år omkom lastbilchaufføren Kurt Petersen fra Nykøbing Falster i en voldsom ulykke på rastepladsen Kongsted Syd mellem Ringsted og Køge.

Lastbilchaufføren kørte ind på rastepladsen og overså angiveligt en lastbil, der allerede holdt på rastepladsen, og som var lastet med en vinge fra en vindmølle.

Lastbilchaufføren kørte ind i vingen og omkom på stedet. Nu ender sagen med et erstatningskrav til firmaet bag særtransporten af vindmøllevingen. Det fortæller P4 Sjælland.

Den 61-årige lastvognschauffør Kurt Petersen så ikke vindmøllevingen, der ramte førerhuset og dræbte ham på stedet.

Og nu vil 3F på vegne af Kurt Petersens efterladte kræve en erstatning af firmaet bag særtransporten.

- Der er tale om en dybt tragisk ulykke, som efter 3Fs opfattelse kunne have været undgået, såfremt den ansvarlige for transporten havde sikret en tilstrækkelig oplysning eller markering af vindmøllevingen, udtaler Ulla Sørensen, der er ansvarlig for arbejdspolitiske arbejde, til P4 Sjælland.

Politiet efterforsker stadig dødsulykken 

Direktøren bag firmaet med særtransporten ønsker ikke at udtale sig til radioen.

Flemming Werner Jensen, direktør i transportfirmaet Sax Trans fra Sakskøbing, hvor Kurt Petersen var ansat, fortæller til gengæld til P4 Sjælland:

- Min opfattelse er måske, at sikkerheden ikke var på plads, fordi den stod på en rasteplads uden tilstrækkelig oplysning, afmærkning eller følgebilen bagefter.

Midt- og Vestsjællands Politi efterforsker stadig dødsulykken og vil ikke udtale sig, fordi sagen stadig efterforskes.