Veganere protesterede foran Danish Crown - vil have slagteriet lukket ned

En gruppe demonstranter protesterede foran Danish Crown i Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Julen står for døren, og for mange står menuen blandt andet på flæskesteg.

Det var derfor med fuldt overlæg, at foreningen Vegan Activism Denmark tidligt tirsdag morgen demonstrerede foran slagteriet Danish Crown i Ringsted.

Mellem 10 og 15 personer iført sort tøj placerede sig klokken 07.00 foran slagteriet med bannere og fakler akkompagneret af adskillelige kampråb.

Det oplyser Vegan Activism Denmark til TV2 ØST.

En gruppe på mellem 10 og 15 personer demonstrerede tirsdag morgen foran Danish Crown i Ringsted med bannere og fakler.
En gruppe på mellem 10 og 15 personer demonstrerede tirsdag morgen foran Danish Crown i Ringsted med bannere og fakler. Foto: Henrik Larsen

Budskabet er ifølge foreningen, at Danish Crown holder op med at udnytte og dræbe dyr eller alternativt: at Danish Crown lukker ned.

- December er en måned, der burde handle om medfølelse og kærlighed. I stedet er det den måned på året, hvor flest individer bliver dræbt, siger Lars Corvinius Olesen, pressechef hos Vegan Activism Denmark.

Vegan Activism Denmark oplyser, at man under protesten vil "bære vidne til de mange intelligente, kærlige og nysgerrige grise, som er på vej ind til deres død". At sørge over, bære vidne og sige et sidste farvel til dyr inden de skal ind i slagteriet kaldes en ’vigil’ og er ofte set i udlandet, skriver foreningen.
Vegan Activism Denmark oplyser, at man under protesten vil "bære vidne til de mange intelligente, kærlige og nysgerrige grise, som er på vej ind til deres død". At sørge over, bære vidne og sige et sidste farvel til dyr inden de skal ind i slagteriet kaldes en ’vigil’ og er ofte set i udlandet, skriver foreningen. Foto: Henrik Larsen

Politi: - Det foregår stille og roligt

Ifølge kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, er politiet til stede ved demonstrationen, der er foregået uden videre dramatik.

- Det foregår stille og roligt dernede. Vi er i dialog med begge parter – altså både demonstranter og slagteri, men indtil videre har der ikke været nogen politimæssig indgriben i form af fysisk magt, anholdelse eller andet, siger han.

Politiet er til stede ved demonstrationen tirsdag formiddag.
Politiet er til stede ved demonstrationen tirsdag formiddag. Foto: Henrik Larsen

Vegan Activism Denmark er en forening for alle veganske dyrerettighedsaktivister i Danmark.


Nyhedsoverblik