Varme fra krematorier på vej i radiatoren

Flere krematorier leverer nu overskudsvarme til fjernvarmenettet. Det nye storkrematorium ved Ringsted, som bygges i 2012, bliver også koblet på fjernvarmenettet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Overskudsvarme fra landets krematorier bliver mange steder snart bragt ud i fjernvarmenettet.

Aalborg har siden april været koblet til fjernvarmenettet, og flere andre krematorier er på vej til at sende overskudsvarme ud i borgernes radiatorer.

Et nyt storkrematorium ved Ringsted, som bygges i 2012, vil også blive koblet på fjernvarmenettet. Det viser en rundspørge blandt landets 31 krematorier, som Nyhedsbrevet 3F har lavet.

Det nye, planlagte krematorium ved Ringsted vil kunne opvarme, hvad der svarer til årsforbruget i 100 parcelhuse, oplyser ingeniør Søren Jepsen fra Damgaard Rådgivende Ingeniører A/S til Nyhedsbrevet 3F.

Krematorier skal ifølge loven af miljøhensyn installere et særligt filter, der blandt andet renser for kviksølv. Før røgen kommer igennem filtret, skal den nedkøles fra cirka 1000 grader til 150 grader, ellers smelter filtret.

Under nedkølingen produceres en stor mængde varmt vand, som skal afledes fra anlægget. Det er denne "overskudsvarme", det er aktuelt at lede ud i centralvarmesystemet.