¨

Unge drenge for retten - truede farmor og barnebarn

De seks til otte andre unge i flokken var alle 14 år, og kunne derfor ikke retsforfølges. Foto: TV ØST

I julen sidste år blev en kvinde, hendes barnebarn og to andre drenge udsat for afpresning af en større gruppe unge. To blev fremstillet i sagen.

To drenge på henholdsvist 15 og 16 år blev fredag fremstillet i Retten i Roskilde i en sag om afpresning og trusler.  

Det skriver Dagbladet.

Den 28. december 2018 blev en 64-årig kvinde fra Ringsted, hendes 15-årige barnebarn og to andre drenge på samme alder udsat for afpresning og trusler. Ifølge Dagbladet stod en stor gruppe af unge bag ulovlighederne, og de fremsatte både trusler via telefonen og ved at opsøge deres ofre.

Den 64-årige kvinde fik besøg af flokken af unge mennesker i sit hjem, hvor de truede hende til at udbetale penge til dem. Hendes barnebarn og de andre drenge blev opsøgt af flokken på gaden i Ringsted. Her blev den ene skubbet omkuld, og overfaldsmændene truede med en havesav.

Den 16-årige mand er ifølge avisen blevet idømt en ungdomssanktion på to år, hvoraf han i flere måneder skal opholde sig på en døgninstitution eller et opholdssted. Mens den 15-årige fik fire måneders ubetinget fængsel og skal også fremstilles for ungdomskriminalitetsnævnet.  

De seks til otte andre unge i flokken var alle 14 år, og kunne derfor ikke retsforfølges. Både den 15-årige og den 16-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke sagen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App