Unge drenge for retten - truede farmor og barnebarn

I julen sidste år blev en kvinde, hendes barnebarn og to andre drenge udsat for afpresning af en større gruppe unge. To blev fremstillet i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

To drenge på henholdsvist 15 og 16 år blev fredag fremstillet i Retten i Roskilde i en sag om afpresning og trusler.  

Det skriver Dagbladet.

Den 28. december 2018 blev en 64-årig kvinde fra Ringsted, hendes 15-årige barnebarn og to andre drenge på samme alder udsat for afpresning og trusler. Ifølge Dagbladet stod en stor gruppe af unge bag ulovlighederne, og de fremsatte både trusler via telefonen og ved at opsøge deres ofre.

Den 64-årige kvinde fik besøg af flokken af unge mennesker i sit hjem, hvor de truede hende til at udbetale penge til dem. Hendes barnebarn og de andre drenge blev opsøgt af flokken på gaden i Ringsted. Her blev den ene skubbet omkuld, og overfaldsmændene truede med en havesav.

20191105004039_img_5527.jpg
Læs også
Politiet efterforsker mystisk bilbrand - BMW udbrændte i nat
20191105004039_img_5527.jpg
Læs også
Politiet efterforsker mystisk bilbrand - BMW udbrændte i nat

Den 16-årige mand er ifølge avisen blevet idømt en ungdomssanktion på to år, hvoraf han i flere måneder skal opholde sig på en døgninstitution eller et opholdssted. Mens den 15-årige fik fire måneders ubetinget fængsel og skal også fremstilles for ungdomskriminalitetsnævnet.  

De seks til otte andre unge i flokken var alle 14 år, og kunne derfor ikke retsforfølges. Både den 15-årige og den 16-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke sagen.


Nyhedsoverblik