Tyv sætter danmarksrekord i dna-spor

En 36-årig lettes dna falder sammen med politiets spor fra 47 indbrud. Det er ny rekord. I weekenden blev han anholdt i Ringsted.  

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 36-årig mand fra Letland har sat dansk rekord i antal match af dna fundet på gerningssteder. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Politiet har efter at have udtaget en dna-prøve fra manden fundet sammenfald med spor fra 47 villaer og fritidshuse, hvor der har været indbrud.

Den 36-årige lette blev anholdt i Ringsted i weekenden og varetægtsfængslet på baggrund af en efterlysning fra Nordsjællands Politi.

Politiet mistænker ham for op mod 100 indbrud begået både i Nordsjælland og på resten af Sjælland og på Falster. Ud af de 47 dna-hits kan 30 spores til indbrud i Nordsjælland, fortrinsvis i fritidshuse beliggende på strækningen mellem Hornbæk og Frederiksværk.

For fremtiden må indbrudstyvene vænne sig til, at politiets dna-spor vil afsløre dem. Sådan lyder vurderingen fra Jørn Gravesen, der er leder af National Kriminalteknisk Enhed hos Rigspolitiet.

- Vi går og drysser dna-spor efter os alle vegne. Det er svært i dag at bevæge sig ind et sted, uden at man efterlader sig dna. Vi udvikler hele tiden teknikker til at finde og samle dna-sporene op. Det er ikke en mirakelmetode, men det er et rigtigt godt supplement, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

/ritzau/