Travlhed på vikarbureauerne

Virksomhederne ser lysere på fremtiden, men flere holder igen med at fastansætte personale. I stedet vælger de vikarer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi har så travlt her på kontoret, at jeg må udsætte min ferie!

Sådan lyder det fra Lone Hovmand, der fra sit firma i Ringsted formidler vikarer til en lang række virksomheder.

Hun modtager den ene bestilling efter den anden på vikarer - både fra store produktionsvirksomheder og mindre håndværksfirmaer, der har brug for hjælp på kontoret.

- Der er ved at komme gang i det, men har virksomhederne en kortsigtet god horisont, vælger de vikarer, så de er fri for at fastansætte, siger hun til Dagbladet Ringsted.

Med vikarer kan virksomhederne nemlig hurtigere stille om i takt med ordrerne - og hurtigt skille sig af med vikarerne igen, hvis fremgangen viser sig at være kortvarig.

På Ringsted-kontoret hos Assistance Personaleservice er der også gang i telefonerne.

- Det er en tendens over hele landet: Brugen af vikarer er eksplosivt stigende, og vi har lynende travlt. For selv om vi er kommet over hullet i finanskrisen, er virksomhederne stadig lidt nervøse for at fastansætte, fordi de ikke har ordrebøger som førhen. Derfor tager de vikarer, vurderer afdelingsleder Dan Olsen.

Det kan der være noget om, bekræfter Niels Conradsen, der er chefkonsulent hos DI Vestsjælland.

- Virksomhederne ser lidt mere optimistisk på tingene - der er kommet lidt gang i ordrebøgerne. Men de siger også, at de ikke er sikre på, at tendensen er langsigtet, siger Niels Conradsen.

/ritzau/