TMS Ringsted rykker op i den bedste håndboldrække: Succes kan smitte af på hele byen

Herrerne fra TMS Ringsted slog sikkert rivalerne fra Team Sydhavsøerne og skal fra næste sæson spille i den bedste håndboldrække.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lad champagnepropperne sprænge.

Sådan skriver håndboldklubben TMS Ringsted på klubbens Facebookprofil, efter den fredag aften slog Team Sydhavsøerne og dermed sikrede sig oprykningen til landets bedste håndboldrække, 888 Liga Håndbold.

Det glæder naturligvis bestyrelsesformanden i TMS Ringsted, Henrik Dudek.

- Det har været vores mål, lige siden vi rykkede ned for fire sæsoner siden. Det er bare fedt og det, som vi har arbejdet på ved hele tiden at lægge lag på med mere økonomi, købe lidt bedre spillere og få en træner fra øverste hylde, som kunne bringe os det sidste stykke af vejen, siger Henrik Dudek til TV ØST.

quote Det er et kæmpe mål for os alle sammen

Henrik Dudek, bestyrelsesformand i TMS Ringsted

- Så det er et kæmpe mål for os alle sammen, tilføjer han.

Herrerne fra TMS Ringsted var ved pausen foran med 19-10, og ved slutfløjtet kunne de omfavne hinanden og glæde sig over en sejr på 37-27.

Formand: Særligt to ting gjorde forskellen

Henrik Dudek peger især på to ting, som klubben har gjort rigtigt i kampen om oprykning til den bedste række.

quote Vi får jo kun omtale på landsdækkende tv, hvis der er foregået et bankrøveri eller et mord

Henrik Dudek, bestyrelsesformand i TMS Ringsted

- For et par sæsoner siden delte vi klubben i to, en i eliteudvalget og en i ungdom og brede, hvor vi i eliteudvalget skærpede fokus på vores herrehold og bedste damehold, så vi havde mennesker, der koncentrerede sig om det. Samtidig satte vi os et mål om ikke at skifte væsentligt ud i spillertruppen år efter år, og nu har vi i flere sæsoner arbejdet kontinuerligt på at minimere udskiftningen i truppen og holde på spillerne. På den måde kan vi bedre træne samspillet og forståelsen for hinanden, siger bestyrelsesformanden.

Kan skabe en positiv fortælling om byen

Oprykningen til den bedste håndboldrække vil ifølge bestyrelsesformanden desuden få stor betydning for Ringsted.

Se optagelserne fra oprykningsfesten her:

- Jeg er glad for at bo i Ringsted og har stort sted boet her hele mit liv, men vi får jo kun omtale på landsdækkende tv, hvis der er foregået et bankrøveri eller et mord. Nu tror jeg på, at TV2 Sport kan komme til Ringsted og Dansk Kabel TV Arena og vise en håndboldkamp to-tre gange i løbet af sæsonen, så der kommer lidt mere positiv omtale om Ringsted, siger Henrik Dudek.

Opdateret med citater
Artiklen er blevet opdateret med citater fra Henrik Dudek, bestyrelsesformand i TMS Ringsted.