Superkrematorium løber fra hovedargument

Et af hovedargumenterne for at bygge superkrematoriet i Ringsted var, at det blev billigere at kremere de afdøde, men nu stiger prisen i stedet med 500 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En køleafgift betyder, at det bliver dyrere at få sine afdøde familiemedlemmer kremeret i det nye superkrematorium i Ringsted, der åbner tirsdag den 23. april. Den besked har skabt stor utilfredshed blandt flere bedemænd, og det strider imod et af hovedargumenterne for overhovedet at bygge krematoriet.

Det oplyser P4 Sjælland.

Skjult afgift

Mens projektet stadig var på tegnebrættet, var et af hovedargumenterne, at ligbrændingerne ville blive billigere, men i stedet stiger prisen fra 2800 til 3300 kroner.

Bedemand Michael Ørskov fra Holbæk undrer sig over prisstigningen og mener, at de 500 kroner ligner en skjult forhøjelse af kremeringsafgiften, men det afviser Torben Hjul Andersen, der er provst ved Slagelse Kirke og formand for bestyrelsen for det nye Fælleskrematorium.

- Vores beregninger viser, at det vil koste 4 millioner at drive kølerummene. Og vi må ikke tage mere for det, end de faktiske udgifter. Så hvis ikke vores beregninger holder, så må vi regulere det, siger han til P4 Sjælland.