Stort gaderæs endte i ulykke

Politiet efterforsker et færdselsuheld med en flugtbilist, der torpederede en anden bil.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et stort gaderæs i det centrale Ringsted endte sent lørdag aften med et færdselsuheld, hvor en flugtbilist torpederede en anden bil og ramt en tredje bil.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Ulykken skete, da der blev kørt ræs, og en af parterne i uheldet stak efterfølgende af, siger vagtchef hos Midt- og Vestsjællands Politi, Boye Rasmussen.

Tre køretøjer var angiveligt involveret i ulykken, der skete i et kryds.

Arrangementet i Ringsted fyldte hele den store parkeringsplads med mennesker på Godsbanevej bag Ringsted Banegård.
Arrangementet i Ringsted fyldte hele den store parkeringsplads med mennesker på Godsbanevej bag Ringsted Banegård. Foto: Nicklas Fohlmann - Sky-Foto

Vagtchefen oplyser, at ulykken ikke udløste alvorlig personskade. En person blev dog efterfølgende kørt til kontrol på hospitalet.

Pakket med mennesker 

Arrangementet i Ringsted fyldte hele den store parkeringsplads med mennesker på Godsbanevej bag Ringsted Banegård, hvor der lød høj musik fra flere biler. 

Læs også
Kæmper for lovligt gaderæs: - Det ultimative vil være vores egen bane
Læs også
Kæmper for lovligt gaderæs: - Det ultimative vil være vores egen bane

Det var angiveligt den løst sammensatte organisation Striben, der stod bag arrangementet i Ringsted, hvor også svenske bilentusiaster var inviteret til at deltage.

I forbindelse med arrangementet blev der af flere gange kørt gaderæs i Ringsteds gader, oplyser et øjenvidne til TV2 ØST.

Blev livsfarligt kvæstet under tidligere gaderæs

Da politiet greb ind over for de fartglade mennesker, valgte mange i stedet at køre til Ydernæs ved Næstved, hvor gaderne tidligere er blevet brugt til at køre ulovligt gaderæs.

Politiet oplyser, at der trods hændelserne og flere politiindgreb efter arrangementet ikke vil ske fremstillinger i grundlovsforhør.

Både danske og svenske fartglade bilentusiaster var samlet på parkeringspladsen på Godsbanevej bag Ringsted Banegård i marts for at køre ræs og høre høj musik.
Både danske og svenske fartglade bilentusiaster var samlet på parkeringspladsen på Godsbanevej bag Ringsted Banegård i marts for at køre ræs og høre høj musik. Foto: Nicklas Fohlmann - Sky-Foto

Tidligere har de ulovlige gaderæs skabt opsigt.

Værst gik det til i 2015, hvor en 26-årig kvinde blev livsfarligt kvæstet under et ulovligt gaderæs på Lolland.

Siden har der i flere omgange været tilløb til at arrangere lovlige gaderæs og arrangementer, men de ulovlige arrangementer er hele tiden fortsat.


Nyhedsoverblik