Spareforslag i Ringsted: Fyr tre ledere og spar en million om året

Der kan spares en million kroner om året ved at fyre tre ledere. Spareforslaget skal nu behandles i Ringsted Kommunes Økonomiudvalg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kan spares en million kroner om året ved at fyre tre ledere. 

Ringsted Kommune skal spare og der lægges op til at fyre tre ledere på kommunens tre plejecentre. Her vil man i stedet erstatte dem med tre "assisterende ledere", som skal være ansvarlige for beboere og personalet. 

Det skriver DAGBLADET Ringsted. 

Forslaget skal indbringe kommunen en million kroner om året i besparelse, og ifølge forslaget vil det ingen konsekvenser have for borgerne. Det forventes faktisk, at niveauet bliver højnet på centrene. 

quote Så kan man afskedige samtlige ledere, og så kan der sidde én og dirigere det hele oppe fra rådhuset, så de gør det samme dag ud og dag ind

Benny Christensen (S)

S: Forslaget er håbløst

Det har været i behandling i Ældre- og Genoptræningsudvalget. Her stemte blandt andre Venstre og Dansk Folkeparti for forslaget. Men en socialdemokrat er meget imod. 

- For det første synes jeg, det er problematisk at fyre tre plejehjemsledere og erstatte dem med én centerleder, og så synes jeg ikke, det er rimeligt, at de skal gå og vente til oktober (til budgetvedtagelsen, red.) uden at vide, om de er købt eller solgt, siger Benny Christensen til avisen.

- Jeg synes, forslaget er fuldstændigt håbløst. En centralisering vil være helt urimelig, for der er forskellige mennesker på plejecentrene. Så kan man afskedige samtlige ledere, og så kan der sidde én og dirigere det hele oppe fra rådhuset, så de gør det samme dag ud og dag ind.

Politikerne i Økonomiudvalget skal behandle forslaget tirsdag.