Slagteriarbejdere skal stemme om svinestøtte

Tirsdag fik slagterimedarbejderne præsenteret forslaget, og 17. september skal de stemme om, hvorvidt de vil gå ned i løn for at støtte svinelandbruget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var med en smule frustration, at slagterimedarbejderne fik præsenteret forslaget om støtte til svineavlerne. Forslaget går ud på, at arbejderne selv via lønnedgang skal støtte svineavlen økonomisk.

Det oplyser Torben Lyngsø, der er tillidsmand på Danish Crown Ringsted.

- Vi fremlagde det for dem i morges. Der var en smule frustration, men de skal nok bare lige have tid til at sluge den, udtaler Torben Lyngsø, der er optimistisk.

17. september skal medarbejderne stemme om forslaget, der er fremlagt af tillidsmandskollegiet for Danish Crowns medarbejdere.

Professor kalder forslaget kreativt og innovativt

Til Ritzau fortæller professor og arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen ved Aalborg Universitet, at han aldrig har set noget lignende.

- Det er utroligt kreativt og innovativt, når alle de vigtigste parter på området går sammen om det her i et hidtil uset sammenhold, siger han.

Han mener, at der er gode muligheder for at få de ansatte til at sige ja takket være de større perspektiver. Især fordi Flemming Ibsen vurderer, at lønnedgangen kun vil være omkring 225 kroner om ugen efter skat det første år og derefter mindre.

3 millioner flere svin

  • Målet med støtten er, at øge svinebestanden med 3 millioner de næste 4 år. Bliver målet nået, spås det at skabe nye arbejdspladser på slagterierne
  • Udgangspunktet er, at investeringen svarer til 6,4 procent af bruttolønnen i 2014. Derefter nedtrappes satsen til 4,7 procent i 2015 og 3,2 procent i 2016 samt 1,8 procent i 2017
  • De ansatte kan vælge at anvende pensionspenge på investeringen og dermed undgå at få trukket beløbet på lønsedlen