Slagter: "Det er pest eller kolera"

Slagterimedarbejder Kenneth Tranberg har sammen med sine kolleger på Danish Crown i Ringsted fået valget mellem mindre i løn eller fyringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg er rystet over det, der foregår i øjeblikket, fortæller Kenneth Tranberg.

Reaktionen kommer efter, at medarbejderne på Danish Crowns slagterier har accepteret at forhandle om ledelsens omdiskuterede lønudspil. Et udspil, der blandt andet går ud på, at medarbejderne skal gå ned i løn.

- De strammer akkorderne hele tiden, vi skal lave mere og mere for de samme penge, og nu kommer de gud-hjælpe-mig også og vil have vores løn, siger han.

Han er især fortørnet over, hvordan beslutningen om forhandlingerne blev truffet. På et møde gav de ansatte deres tillidsmænd fuldmagt til forhandlingerne ved håndsoprækning. Det skete, mens ledelsen var til stede.

- Jeg tror, der er rigtig mange, der har følt sig presset til at komme op med hånden. Der er nok mange, der ikke har turdet gøre andet, mener Kenneth Tranberg.

Kenneth Tranberg vil ikke selv stemme for en lønnedgang - også selvom det kan betyde fyringer eller i værste fald en lukning af hans arbejdsplads gennem 20 år.

Han tvivler nemlig på, at en i forvejen trængt økonomi vil kunne klare presset.