Skorstensfejer faldt seks meter ned

En skorstensfejer, som var på arbejde på en firmaejendom på Thorsvej i Ringsted, styrtede kort før klokken 8 fredag morgen seks meter ned fra en skorsten, skriver DAGBLADET Ringsted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Skorstensfejerens nuværende tilstand er uvis, men tilsyneladende er hans skader ikke så voldsomme som først antaget, og Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at han var ved bevidsthed, da han blev kørt til Slagelse Sygehus dog med stærke smerter i hoften og ryggen.

Arbejdstilsynet, der var tilstede på ulykkesstedet umiddelbart efter ulykken, betegner det som mirakuløst, at skorstensfejeren overlevede faldet.

- Vi har oplevet dødsulykker ved fald fra tre til fire meter, siger Jens Lauritsen, tilsynschef i Arbejdstilsynet.

Ulykken skete, da skorstensfejeren var nået helt op på den seks meter høje skorsten. Fugerne i den øverste del af skorstenen var så porøse, at et trappetrin gav efter og den øverste rygbøjle, han lænede sig op ad, rev sig løs, så han faldt seks meter ned og landede på et otte meter højt betontag.

Brandmændene stod derfor overfor en meget svær redningsaktionen, for hvordan skulle de få skorstensfejeren ned fra taget, så skånsomt som muligt?

- Vi troede først, at vi kunne sliske ham ned ad en stige, men heldigvis var der en af vores folk, der var kreativ. Så vi fik ham hejst ned på en palle på en truck, forklarer Søren Hansen til DAGBLADET Ringsted.

Efter en lille times smertebehandling og kamp for at få den tilskadekomne ned fra taget, blev han kørt i ambulance til Slagelse Sygehus. Arbejdstilsynet er nu i gang med at vurdere, hvor ansvaret for ulykken skal placeres, og om der er basis for en politianmeldelse. Jens Lauritsen, Arbejdstilsynet oplyser, at det er for tidligt at sige noget om endnu.