¨

Skoleelever får kun et halvt års idræt

Foto: TV ØST

Vi har sløjfet dit barns idrætstimer det første halve år. Sådan lyder meldingen til forældrene til børn i første klasse på Dagmarskolen i Ringsted.

En af de elever, der i et halvt år må sige farvel til en ugentlig idrætstime er Sille Christensen, og det er hun rigtig ked af.

- Jeg synes bare det er dejligt at komme ud og bevæge mig, i stedet for at sidde stille i klassen og slet ikke komme ud, forklarer hun.

Og Silles mor er forundret over, at skolen har sløjfet idrætsundervisningen.

- Jeg synes slet ikke det hænger sammen, at man ikke skal ud og bevæge sig. Vi er jo meget stillesiddende i samfundet i dag, så derfor synes jeg, det er rigtig vigtigt at børnene, fra de er små, lærer at blive glade for deres krop og finder ud af, hvad den kan, siger Heidi Christensen.

Normalt har eleverne i de små klasser idræt en time om ugen - hele året. Men skolen i Ringsted har indført to timers sammenhængende idræt. Da de normerede timer ikke bliver flere, så betyder det, at der kun er idrætstimer nok til et halvt år. Resten af tiden er der nul gymnastik i skolen. 

- Jeg synes ikke, det er helt logisk. Det hjælper jo heller ikke, at vi bare bevæger sig et halvt år og så det næste halve år, skal vi ikke bevæge os. Sådan er det jo heller ikke, når vi bliver voksne, siger Heidi Christensen

Men på Dagmarskolen holder ledelsen fast i, at to timers sammenhængende undervisning er bedre end kun én time ugentligt

- Skal man på 45 minutter have 24 elever fra første klasse over til idræt, og de skal klædes om før og efter, så er der meget lidt effektivt tid tilbage. Derfor er de to sammenhængende timer en bedre løsning, også selvom faget så ikke kommer på skemaet i et halvt år, siger Sten Lund Nielsen, der er viceleder på Dagmarskolen.

Hos foreningen Skole og Forældre er der også kritik af den alternative opdeling af timerne

- Det er vigtigt, at vores børn lærer, at idræt og bevægelse er en del af hverdagen. Man kan ikke spare op på motion og sundhedskontoen ved ikke at have det i et halvt år og bare lave dobbelt op det næste år, siger Christian Junget Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Skole og Forældre.

Så Sille må have tålmodighed et halvt år - til idræt igen er på skoleskemaet.

- Ja. Jeg må bare vente, konstaterer hun.

02:15 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App