¨

Sjællands første spiludviklings-linje

Foto: TV ØST

Fra næste år bliver det muligt at få en studentereksamen i Ringsted, som forbereder eleverne på en uddannelse som spildesignere, spiludviklere og it-ingeniører.

Fra august næste år kan fremtidens spildesignere, spiludviklere, it-ingeniører eller innovationskonsulenter kickstarte deres kommende karriere med en studentereksamen fra Teknisk Gymnasium ZBC i Ringsted. Gymnasiet åbner studieretningen Game Design, som henvender sig til alle, der har lyst til at arbejde med den sidste nye viden inden for spil-udvikling, digitale grafiske udtryk og programmering. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Rektor Jan Mandrup Jacobsen, der er leder af både Teknisk Gymnasium ZBC og Handelsgymnasiet ZBC i Ringsted, ser det nye tiltag som en naturlig forlængelse af gymnasiets aktiviteter:

- På verdensplan er spilindustrien i dag større end filmindustrien, og det er et område i vækst. Både unge og voksne kender til glæden ved at spille, om det så er Quizbattle på mobilen eller League of Legends på en bærbar eller stationær computer. Spiludvikling går rigtig godt i spænd med vores obligatoriske fag på det tekniske gymnasium og med ZBCs generelle fokus på undervisning i innovation, opsummerer rektor Jan Mandrup Jacobsen, og han fortsætter:

- Derfor ligger det lige for, at vi til august starter Game Design, hvor unge med interesse for spil kan få mulighed for at udforske det allerede i gymnasieårene og komme tættere på, hvilke aspekter af udviklingen de brænder for.

Aalborg Universitet er et af de universiteter, som uddanner studerende inden for spiludvikling. Lars Reng, der er assistant professor på uddannelsen Mediology, er meget positiv over for den nye studieretning:

- Hver fjerde it-virksomhed i Danmark mangler kvalificerede ansatte, så der er i høj grad brug for at motivere flere unge i den retning, forklarer Lars Reng, og han fortsætter:

Game Design er den første studieretning af sin slags på Sjælland. Teknisk Gymnasium ZBC giver derfor mulighed for, at man kan være kostelev på studieretningen, så også unge uden for lokalområdet kan følge deres interesse til en studentereksamen i spiludvikling.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App