Seks års fængsel for dobbelt drabsforsøg

I april sidste år skød han to mænd ned i et stille villakvarter i Ringsted. Torsdag fik han sin straf.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

6 års fængsel for 2 drabsforsøg. Det var hvad en 22-årig mand fra Ringsted torsdag blev idømt i kriminalretten.

Det var højlys dag, da roen på Sct. Gertrudsvej i Ringsted blev brudt af flere skud fra et haglgevær for et års tid siden. To brødre blev ramt af haglene. Den yngste bror blev skudt i maven. Den ældste fik et skudsår i hånden. Begge brødre flygtede til byens skadestuen, hvor den bevæbnede mand, Hamid Alioua, uden held forsøgte at opsøge dem.

Efter skyderiet flygtede den 22-årige, Hamid Alioua,  til Holland, men hans tid i friheden blev kort. Få uger senere blav han udleveret til politiet herhjemme.

I retten har den nu dømte forklaret, at han havde hørt rygter om, at de to brødre havde sat en pris på hans hoved. En pris på 250.000 kroner. De to brødre mistænkte Hamid Alioua for at have stjålet penge fra deres far, og måske derfor gik der rygter om, at de havde udlovet en dusør. Efter Hamid Aliouas egen forklaring kontaktede han brødrene, fordi han var bange.

Den dømtes advokat, Janus Malcolm Pedersen, siger sådan her om den unge mands reaktion på dommen:

- Han tog det pænt. Jeg havde jo fortalt ham, at seks år var den mildeste straf for et drabsforsøg, og han blev jo dømt skyldig for to, så derfor var han relativ rolig, da han modtog dommen, men hans familie var selvfølgelig meget berørt.

Retten tildelte de to brødre erstatning for svie og smerte.