S-lokalformænd kræver dagpenge-lempelse

Genoptjeningsperioden skal halveres. Det gør det nemmere at optjene ret til dagpenge, mener S-lokalformænd.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det skal være nemmere at få ret til dagpenge. Det mener en lang række af de socialdemokratiske lokalformænd rundt om i landet ifølge DR Nyheder.

Dagpengespørgsmålet er noget af det, der fylder allermest i de socialdemokratiske lokalforeninger, mener de på et tidspunkt, hvor det store regeringsparti er dalet voldsomt i meningsmålingerne.

- Det er et af de største debatpunkter, vi har i vores forening og i vores hverdag, når vi møder vores medlemmer. Vi skal sikre, at borgerne ikke falder ud af dagpengesystemet, siger Peter Skriver Nielsen.

Havde regnet med forbedringer

I alt har DR Nyheder modtaget svar fra 74 af de omkring 250 socialdemokratiske lokalforeningsformænd. 62 af dem mener, at genoptjeningsperioden bør halveres. 8 lokalformænd siger i DR's baglandsrundspørge, at den nuværende periode ikke bør ændres.

Manne Suacidani, lokalformand i Ringsted, havde regnet med, at en socialdemokratisk ledet regering ville have indført forbedringer på dagpengeområdet.

- Jeg troede faktisk, at det var et af de steder, hvor man kunne opnå nogle ændringer. Det lykkedes så ikke, og det kan godt undre mig, når andre partier står så stejlt på dagpengekravet, siger Manne Suacidani til DR Nyheder.

Ikke overraskende

Socialdemokraternes beskæftigelsesordfører, Leif Lahn Jensen, er ikke overrasket over den massive opbakning til en forkortet genoptjeningsperiode.

- Når jeg snakker med almindelige mennesker, så er det et af de spørgsmål, der går igen og igen. Det er ikke den store overraskelse for mig, at rigtig mange mennesker går op i det her, siger han til DR Nyheder.

Har lavet initiativer

Med dagpengereformen fra 2010 forkortede det daværende VKO-flertal sammen med De Radikale dagpengeperioden fra 4 til 2 år og gjorde det vanskeligere at optjene retten til dagpenge ved at forlænge genoptjeningsperioden fra 26 til 52 uger.

Leif Lahn understreger, at regeringen efter sin tiltrædelse i 2011 har lavet en række initiativer.

- Der er faktisk ikke nogen, der har stået uden noget at leve af, siger Leif Lahn.

/ritzau/