Royal kok på plejehjem

Kommunal mad til plejecenterbeboere bliver sjældent fremhævet som den store gastronomiske oplevelse. Men det kan ændre sig på Knud Lavard Centret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Her har Ringsted Kommune nemlig ansat den franske kok Jean Louis, der tidligere har været kok hos Dronningen og køkkenchef hos den franske ambassadør og på hotel Hilton i Israel, skriver DAGBLADET Ringsted.

Kommunal mad til plejecenterbeboere bliver sjældent fremhævet som den store gastronomiske oplevelse. Men det kan ændre sig på Knud Lavard Centret. Her har Ringsted Kommune nemlig ansat den franske kok Jean Louis, der tidligere har været kok hos Dronningen og køkkenchef hos den franske ambassadør og på hotel Hilton i Israel, skriver DAGBLADET Ringsted.

En ualmindelig kok i et ualmindeligt kommunalt projekt. Jean Louis er nemlig blevet ansat som en del af initiativet »Glad mad - og et gladere ældreliv«, som også involverer udviklingshæmmede, der er ansat som køkkenmedhjælpere under Jean Louis' ledelse og omsorgsarbejdere på fire af plejecentrets afdelinger. Målet er at skabe mere liv på plejecentret - til gavn for både beboerne og de udviklingshæmmede.

- De to grupper, vi vil bringe sammen, er ellers marginaliserede, men nu får de glæde af hinanden. De udviklingshæmmede får et reelt stykke arbejde, der hjælper andre mennesker. Og vi har så mange forskellige funktioner, at der er plads til alle, og vi kan tilpasse stillingerne til folks evner, forklarer projektleder Anne Mikkelsen.

Hun tilføjer, at Jean Louis er blevet valgt blandt et stort felt af ansøgere, fordi han dels har den nødvendige tålmodighed og forståelse og dels har ambitioner om at lave lækker mad.

 


Nyhedsoverblik