Ringsted Lilleskole fejrer ti års jubilæum: - Vi kan godt blive store

I år er det ti år siden, at Ringsted Lilleskole for første gang slog dørene op, og det blev fredag fejret med både hoppeborg og indvielse af ny have.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der var lagt op til den helt store jubilæumsfest fredag eftermiddag og aften, da Ringsted Lilleskole kunne fejre deres ti års jubilæum.

Her var tidligere og nuværende elever, familier, ansatte og lokalbefolkningen inviteret forbi til både børnedisco, hoppeborg, ansigtsmaling og madboder.

Derudover var gæsterne med til indvielsen af skolens nyetablerede Rolighedshave, som borgmester Henrik Hvidesten kom forbi for at klippe snoren over til.

Gæsterne kunne blandt andet blive malet i ansigtet.
Gæsterne kunne blandt andet blive malet i ansigtet. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

- Jeg synes, at skolen har gjort det rigtig godt. Alle dem der har støttet op omkring det, lokalsamfundet herude, har været med til at skabe en skole, hvor man tilvælger at komme herud, siger borgmesteren og fortsætter:

- Før det var en friskole, der kørte de lokale elever og deres forældre jo forbi skolen hverdag for at gå i skole i Ringsted. Nu kommer de den anden vej, og det synes jeg er rigtig godt gået af dem, der står for skolen herude.

Ringsted Lilleskole
Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Ventelister flere år frem

Ringsted Lilleskole åbnede for første gang dørene for ti år siden. Den lokale folkeskole skulle lukke, hvilket flere forældre var utilfredse med. Derfor kæmpede de hårdt for at få skolen til at genopstå som Ringsted Lilleskole.

- Jeg synes, at de frie grundskoler er med til at give et supplement til folkeskolen. Vi skal selvfølgelig hele tiden arbejde med at gøre vores folkeskoler så gode som overhovedet muligt, så forældrene tilvælger dem. Men jeg synes, det er dejligt at have et supplement som for eksempel Ringsted Lilleskole, lyder det fra Henrik Hvidesten.

Læs også
Rapport: Børn med særlige behov tabes på grund af lange ventelister
Læs også
Rapport: Børn med særlige behov tabes på grund af lange ventelister

For ti år siden startede der i alt 75 elever, men elevantallet er steget en del siden. Denne sommer mødte der nemlig 212 elever ind første skoledag. Derudover oplyser Ringsted Lilleskole, at der er ventelister til skolestart de kommende år.

- Vi kan godt blive store, hvis vi vil, for vi har en venteliste på over 50 personer. Og med de udstykninger, der er i lokalområdet, kan vi også godt blive flere. Indtil videre har vi valgt kun at have et klassetrin hele vejen op for at være en lille skole, hvor alle børn og lærer kender hinanden. Det har vi valgt, fordi det skal være et alternativ til de store folkeskoler, forklarer bestyrelsesformanden Martin Pedersen.


Nyhedsoverblik