Ringsted Festival slår publikumsrekord, allerede inden festen er startet

Allerede inden Ringsted Festival har åbnet dørene for gæster, har de slået publikumsrekord.

På torsdag kan festivalgæster endnu engang indtage Ringsted Lystanlæg til den tre dage lange festival. 

Og allerede nu er der stor glæde at spore hos arrangøren bag Ringsted Festival. For inden gæsterne er ankommet, kan festivalen melde om et rekordår. 

- Vi har solgt mere, end vi nogensinde har gjort før allerede nu. Vi har overgået alle tidligere års billetsalg, siger Anders Sørensen, der er festivalleder. 

quote Vi vil gerne lave en dejlig, kærlig oplevelse i nogle smukke omgivelser

Anders Sørensen, festivalleder, Ringsted Festival

Anders Sørensen fortæller, at de på nuværende tidspunkt kan se frem til, at over 10.000 gæster besøger festivalen hver dag, når musikken spiller fra den 4. til 6. august.

- Det bestyrker os i, at vi har gang i noget rigtigt her i Ringsted, og at vi har fået lavet et arrangement, der er megapopulært.

Sætter pris på opbakningen

Det er første gang siden 2019, at festivalen igen kan afholdes, hvorfor det er ekstra rart for festivalen, at det allerede tegner godt. 

- Det er en fantastisk dejlig fornemmelse at vide, at der er den kæmpe opbakning fra gæsterne. Og det er også dejligt, at vi ikke skal sidde og bide negle over, om det løber rundt med festivalen i år, siger Anders Sørensen, der samtidig pointerer, at han sætter pris på alle dem, som har valgt at beholde billetterne trods nogle år med corona. 

Og det virker til, at gæsterne til Ringsted Festival kommer igen år efter år. En kundeanalyse fra deres sidste festival i 2019 viste, at omkring 90 procent af deres gæster har besøgt festivalen ti år i træk.

- Vores slogan er årets kram under trækronerne. Det er det, vi gerne vil. Vi vil gerne lave en dejlig, kærlig oplevelse i nogle smukke omgivelser, siger Anders Sørensen. 

Læs også
Festival dropper frivillige: - De vil hellere betale for at feste
Læs også
Festival dropper frivillige: - De vil hellere betale for at feste

Derudover mener festivallederen, at det var en god beslutning, de tog tilbage i 2018. Her valgte de nemlig en ny strategi, hvor de målrettet gik efter et voksent og mere modent målgruppe.

- Det, tror jeg, er ved at give pote. Efter vi er gået i den retning har vi hævet omsætningen meget og fået flere gæster ind, som lægger flere penge, siger han.

Har forberedt sig i tre år 

I dette øjeblik er de i fuld gang med at gøre klar til de rekordmange gæster. På grund af den lange pause er de godt med i tidsplanen, og gæsterne kan forvente lidt mere, end de plejer. 

- De kan forvente, det de har været glade for gennem årene og så lidt til. Vi har haft god tid til at gå og bygge nogle nye barer og nogle nye lækre miljøer. Så den gode gamle Ringsted Festival med et lag ovenpå, siger Anders Sørensen. 

Anders Sørensen, direktør for Ringsted Festival.
Anders Sørensen, direktør for Ringsted Festival. Foto: Mikkel Rasmussen - TV2 ØST

Derudover har de brugt tiden på at udvide området, så der nu er plads til 15.000 gæster. Derfor er det stadig muligt at købe billet, men festivallederen forventer, at der vil blive udsolgt. 

- Det er rigtig rart, at vi forhåbentlig får noget overskud, som vi kan udvikle festivalen med, siger Anders Sørensen.