Ringsted Festival får bedre vilkår

Byrådet i Ringsted har besluttet at give arrangørerne af Ringsted Festivalen bedre betingelser for fremtidig afholdelse af arrangementet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ringsted Festival er så stort et aktiv for Ringsted Kommune, at byrådet nu vil give festivalen bedre vilkår.

Et enigt økonomiudvalg besluttede således i aftes at anbefale, at festivalen fremover skal betale mindre for at leje Anlægget, og at festivalen skal have et længere varsel, hvis kommunen ikke længere vil lade festivalen benytte Anlægget.

Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Hidtil har kommunen og festivalen haft en rammeaftale, der betød, at festivalen i år skulle betale 90.000 kroner for at leje Anlægget.

Men ifølge festivalen er det dyrt sammenlignet med, hvad andre kommuner tager for at stille arealer til rådighed for den slags aktiviteter, og i en ny rammeaftale bliver prisen 50.000 kroner.

Festivalen vil også gerne investere i at udvikle faciliteterne i Anlægget, men har tøvet, fordi kommunen hidtil har kunnet smide festivalen ud med et års varsel. Den nye aftale - der formelt skal vedtages af byrådet på mandag - indeholder i stedet et varsel på fem år.

- Vi er simpelthen så glade og ser det som en håndsrækning og et tegn på, at kommunen vil festivalen og et positivt samarbejde, siger festivalens direktør, Anders Sørensen.