Rie fejrer 50 år i Brugsen: - De skal bære mig ud

Selvom Rie er over 70, så fortsætter hun med at arbejde. I dag har hun været i den samme stilling i 50 år.

1971 var året, hvor Nixon afviste fredskrav i Vietnam. Det var året, hvor den første moderne computerchip blev produceret - og det år, hvor skatteadvokaten Glistrup på danskernes sort-hvide fjernsyn fortalte, hvordan man kunne få en trækprocent på 0.

Men 1971 var også året, hvor den 20-årige Anne Marie Sørensen blev ansat i et lokalt supermarked i Ringsted, der dengang hed HB Komus.

quote Jeg er bare fulgt med. Det er en god arbejdsplads

Rie, også kendt som Anne Marie Sørensen, kassebandit

I dag er hun en kendt skikkelse blandt kunderne i Super Brugsen i Ringsted, hvor hun går under navnet Rie - og hvor hun nu har været i det samme job i 50 år.

- Jeg er bare fulgt med. Det er en god arbejdsplads, og vi har det godt. Jeg har jo prøvet det hele. Alle afdelingerne har jeg været igennem. Og når man har været her i så mange år, så tror man jo næsten, at det er ens eget. Jeg siger hele tiden, at det er mit andet hjem, fordi vi har et rigtig godt sammenhold, siger hun.

Tirsdag kunne kunderne komme mellem klokken 10 og 12 og hilse og sige tillykke - og det valgte rigtig mange at gøre. Der var både blomster, vin og chokolade til jubelaren.

- Det er så skønt, at folk tænker på mig, og at jeg bliver fejret, siger Anne Marie Sørensen, der i dag er kasseassistent - eller som hun selv kalder det: Kassebandit.

Anne Marie Sørensen - eller Rie, som hun hedder blandt kunderne - kunne tirsdag fejre 50 år i samme ansættelse.
Anne Marie Sørensen - eller Rie, som hun hedder blandt kunderne - kunne tirsdag fejre 50 år i samme ansættelse. Foto: Frederik Thorup - TV ØST

Ingen udløbsdato

Hun afviser bestemt, at hun har sat en dato på, hvornår hun går på pension.

- Nej, jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke stopper, før de bærer mig ud. Jeg har aftalt med min chef, at vi tager et år ad gangen og ser, hvordan helbredet har det. Men jeg er glad for det, jeg har med at gøre og for at sidde i kassen, siger hun.

Hun har svært ved at sige, hvorfor hun vælger at gå på arbejde, når hun lige så vel kunne kaste sig over en velfortjent pensionisttilværelse.

quote Rie er måske den medarbejder, som jeg har mødt i mit liv, som er mest passioneret omkring at give en god kundeservice

Tobias Rasmussender, souschef i Super Brugsen Ringsted

- Det er svært at sige, hvad der er godt. Jeg har prøvet meget. Men det nok især kollegaerne - og det, at jeg bor tæt på arbejde, der er godt, siger hun.

Også fra ledelsen i butikken er der rosende ord.

- Rie er måske den medarbejder, som jeg har mødt i mit liv, som er mest passioneret omkring at give en god kundeservice. Hun har som ansat overlevet meget og prøvet lidt af det hele - og hun sidder i kassen, og kan det hele. Og det er en fornøjelse at se glæden hos kunderne og hos Rie selv, siger Tobias Rasmussender, der er souschef i Super Brugsen i Ringsted.

- Jeg synes, det er fantastisk. Lad det blive ved så lang tid som muligt. Hun er jo en stjerne og en humørbombe. På trods af hendes år i butikken, så er hun sgu stadig den gladeste af dem, der er her. Det synes jeg bare er en fornøjelse, siger han og kalder det en vanvittig bedrift.