Problemer med busplan

Der er store problemer med busplanen for Ringsted kommune. Flere politiker har under valget tilkendegivet, at bybussen skulle tilbage til Høm, men det er den ikke kommet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

-Det kan godt være, jeg er naiv, men det skuffer mig og mange andre mennesker meget, når valgløfter, der var så klokkeklare, ikke bliver holdt. Hvordan kan udvalget (miljø- og teknikudvalget, red.) efter en valgkamp, hvor et flertal af udvalgets medlemmer personligt eller via deres parti før valget klart har tilkendegivet, at bybussen skulle tilbage til Høm, træffe en anden beslutning?

Sådan spørger Erik Hansen fra Høm ved Ringsted i en direkte henvendelse til politikerne. Og borgmester Niels Ulrich
Hermansen (V) er tilbøjelig til at give ham ret, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Jeg har det rigtig dårligt med den her sag. Den busplan er en katastrofe. Det er gået galt fra starten. Først glemte vi at sende den i høring hos landsbyforeningerne, og det er fatalt. Så fik vi et løfte om halvtimesdrift med en bus, som det efterfølgende viser sig, at Movia ikke kan holde. Vi generer så mange borgere med den busplan, og det var slet ikke tanken med det, siger Niels Ulrich Hermansen til DAGBLADET Ringsted.

Formand for den socialdemokratiske byrådsgruppe, Svend-Erik Jakobsen, er klar til at bevilge flere penge til en ny busplan, men ikke endnu.

- Vi kan ikke bare ændre noget, vi har besluttet, fordi der har været valgkamp. Der er nogle, der må have sovet i timen, når de ikke ved, hvad de har stemt ja til. Jeg er helt klar over, hvad det her indebar, og vi skal kigge på busplanen igen til foråret, når vi har fået foretaget en analyse af området, siger Svend-Erik Jakobsen til DAGBLADET Ringsted.