Politikere blander sig i debatten om mobilmast

Danmarks Naturfredningsforening møder kritik i Ringsted for at være skyld i, at borgerne ved Allindelille ikke får den mobilmast, som byrådet havde besluttet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Allindelille ved Store Merløse i Ringsted Kommune er borgerne træt af dårligt mobilsignal. Nu håbede de endelig på at få bedre signal, men en klage i sidste øjeblik har sat en stopper for en ny mobilmast.

- Jeg var så ærgerlig. Vi var så klar, og så kom der en klage i 12. time, siger Joachim Grubbe, som er skoleleder på Allindelille Friskole.

Mobilmasten skulle opsættes på friskolens parkeringsplads og være 42 meter høj. Friskolen har i samarbejde med lokalrådet kæmpet for bedre dækning siden 2012.

Trukket sig

Masten var vedtaget i byrådet i Ringsted, og Telia var klar til at sætte den op, men Danmarks Naturfredningsforening har sendt afgørelsen til behandling i Natur- og Miljøklagenævnet.

- Jeg synes, det er ret beskæmmende, at vi igen oplever, at naturfredningsforeningen er med til at spænde ben for udviklingen i vores lokalsamfund, siger byrådsmedlem Kisser Franciska Lehnert fra Liberal Alliance.

Telia, som skulle sætte masten op, har nu trukket sig.

Kisser Franciska Lehnert har kontaktet partigruppen på Christiansborg, og her er der bred enighed om, at man skal se på, om Danmarks Naturfredningsforening har for stor indflydelse.

- Jeg synes, de har for meget magt. Jeg føler ikke, at de træffer deres beslutninger på et grundlag, som er til alles bedste, siger Kisser Franciska Lehnert.

Beskæmmer naturen

Ifølge Danmarks Naturfredningsforening er masten, som skulle have været sat op, alt for høj og vil beskæmme naturen. Det har skoleleder Joachim Grubbe svært ved at se.

- Den kommer til at gå 42 meter op, skolen er 20 meter på sit højeste, og hvis du har Fredskoven, som er fredet 3 kilometer væk, så kan du ikke se den her, siger Joachim Grubbe.

Ringsted Kommunes borgmester Henrik Hvidesten (V) vil også gå videre med sagen

- Vi vil holde fast i den afgørelse, som vi har taget, så der kan komme en mast op, siger Henrik Hvidesten.

Natur- og Miljøklagenævnet skønner, at de først omkring slutningen af september kan se på sagen.