Politiets teori: Sådan er øksemandens færden

Politiet mener, at den person der står bag et væbnet røveri mod en bank i Ringsted mandag også manden bag et økseoverfald i Birkerød lørdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet på hele Sjælland er mandag i alarmberedskab, efter den samme 29-årige mand sættes i forbindelse med både et økseoverfald i Birkerød lørdag aften og et knivrøveri mod Danske Bank i Ringsted.

Mens ingen kom noget til ved røveriet mandag, så var sagen helt anderledes lørdag.

Her blev et par på 19 år uden varsel og nogen årsag overfaldet med en økse på en tankstation i Birkerød.

Manden og kvinden blev slået med øksen i både hovedet og overkroppen flere gange – men er erklæret udenfor livsfare.

Sådan var hans færden

Hændelsen fandt sted lørdag aften klokken 21.30 foran en Cirkel K tank-station i Birkerød.

Siden mener Politiet, at den 29-årige mand søndag aften klokken 22.35 stjal en bil, der stod tændt på Frederikssundsvej i det københavnske Nordvest-kvarter.

Næste livstegn fra manden var 12.26 mandag, hvor han med en kniv røvede Danske Bank i Ringsted. Efter røveriet flygtede han blandt andet af Bøllingsvej. Politiet mener, at han efter røveriet kan have sat den efterlyste bil et ukendt sted.

Politiet beder alle med kendskab til sagen kontakte dem på telefon 1-1-4.

Netop løsladt fra fængsling

Den 29-årige mand var netop blevet løsladt efter et fængselsophold efter et andet væbnet røveri. Her sad han en del af opholdet i isolation.

Faderen, Abdelkader Salem Al-Tamimi, har til BT sagt, at fængselsopholdet og især isolationen ændrede hans søn. Han tabte sig meget, og havde tilsyneladende ændret sig mentalt.

Beskrives som farlig

Den 29-årige mand beskrives af politiet som farlig.

Ser man ham, så skal man kontakte myndighederne, men ikke forsøge at kontakte ham eller holde ham fast. Man skal i stedet ringe til politiet på telefon 1-1-2, og eventuelt holde øje med ham på afstand.