Politi opfordrer ældre til at være skeptiske

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer ældre til at være skeptiske, når fremmede banker på døren, efter endnu et tricktyveri i Ringsted. Læs politiets råd her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel


Midt- og Vestsjællands Politi fik lørdag eftermiddag en henvendelse fra en 87-årig kvinde fra Ringsted. En ukendt mand havde skaffet sig adgang til hendes lejlighed ved at mase sig forbi den ældre kvinde med påskud om at skulle have hjælp til at åbne en dåse.

Læs også: Tricktyve udgav sig for at være fra Røde Kors

Manden begyndte at rode i hendes jakkelommer, og først da kvinden sagde, at hjemmehjælpen var på vej, forsvandt manden ud af lejligheden. 

 

Vær skeptisk

Midt- og Vestsjællands Politi opfordrer ældre medborgere til at være skeptiske, når personer, man ikke kender eller venter besøg af, henvender sig. Tricktyve er snu og finder på mange påskud for at  blive lukket ind, skriver Midt- og Vestsjællands Politi. Man kan selv gøre noget for at beskytte sig:

  • Før du åbner: Find ud af, om du kender vedkommende eller om ærindet er legalt. Brug dørspionen eller spørg igennem døren, hvem det er og hvad de vil.
  • Husk: Før en håndværker eller lign. kommer, så er det ofte varslet på forhånd.
  • Ring hurtigt til politiet – 114 – hvis du oplever noget mistænkeligt i forhold til tricktyveri.
  • Hjælp hinanden med at holde øje i nabolaget.