Organiserede tyve bag jakkekup

Det var organiseret tyveri, da 3 personer onsdag eftermiddag stjal flere dyre jakker fra outletcenteret i Ringsted. 2 er anholdt, mens 1 stadig er på fri fod.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Adskillige jakker blev stjålet fra outletcenteret i Ringsted onsdag eftermiddag. Politiet har indtil videre anholdt 2 personer i sagen.

- Vi betragter sagen som organiseret butikstyveri, fordi det er gjort i forening, de har skiftes til at holde vagt, og så har de brugt de her såkaldte russerposer, som er forede med sølvpapir til at få varerne ud af butikkerne, uden at alarmen går i gang, siger Martin Hockerup, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet mener, at en gerningsmand stadig er på fri fod. De 3 har været i minimum 2 forretninger i centeret - blandt andet Hugo Boss butikken, og der er ifølge politiet stjålet habitjakker, jakkesæt, vinterjakker, busker, t-shirts og dyneveste. Derudover har de været på Fisketorvet i København, hvor der er stjålet tøj fra en sportsforretning.

Tøj for 20.000-30.000 kroner

Meldingen fra politiet torsdag er, at der er stjålet omkring 30 stykker tøj i alt. Herunder tøj fra H&M, men politiet ved endnu ikke, hvilken forretning tøjet er stjålet fra. Et vidne har til TV ØST sagt, at der er tale om tyveri til en samlet værdi af 20.000-30.000 kroner, hvilket politiet siger ikke er usandsynligt.

Da den ene person var anholdt i sagen, kontaktede en kvinde politiet, fordi hun havde set en flygtende mand fra outlet-centeret gå på Kaserne Parkvej, mens han hele tiden kiggede sig over skulderen.

Kvinde så flygtende mand

Hun holdt øje med manden, mens politiet med endnu en patrulje kørte til området. Vidnet fulgte manden til svømmehallen, videre ad Dagmarsgade til Køgevej og herefter til Møllegade, hvor politiet kunne anholde den 24-årige mand fra Albanien. 

De anholdte er fra Albanien og henholdsvis 24 og 32 år. På grund af deres organiserede adfærd forventer vagtchefen, at de vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag.