Nyt tiltag: Alternativ seksualundervisning fra Ringsted

Over halvdelen af danskerne finder den seksualundervisning de har fået i skolen utilstrækkelig. Derfor sætter KRAS - TV2 ØST gang i en alternativ seksualundervisning i uge seks.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvad ville du ønske du havde vidst om orgasmer, analsex, lyst og grænsesætning?

Det er udgangspunktet for den alternative seksualundervisning, som ungdomsredaktionen KRAS - TV2 ØST skyder i gang i uge seks og udkommer med hver mandag i de næste fem uger.

 

Rigtig mange danskere får nemlig ikke nok ud af seksualundervisningen i skolen. Det viser den store undersøgelse af danskernes sexvaner “Sexus - sex i Danmark” fra 2019.

Heri angiver nemlig over halvdelen af danskerne, at de finder den seksualundervisning de har fået for ringe eller decideret utilstrækkelig og at tre ud af fire danskere aldrig har talt om sex med deres forældre under deres opvækst.

 

 

Uge seks eller "Sex" er traditionen tro den uge hvert år, hvor mange skoler - også her i regionen - sætter ekstra fokus på seksualundervisningen. Uge Sex er faciliteret af Sex & Samfund med undervisningsmaterialer og vejledning til skolerne om god seksualvejledning.

Sexshop i Ringsted som omdrejningspunkt

I år tilbyder TV2 ØST's ungdomsredaktion KRAS også alternativer.

KRAS har besøgt Sexshoppen Afrodite i Ringsted, hvor ejer Berit Seidler og medarbejder Pernille Karlsen har en klar holdning til, hvordan de danskere de møder taler om sex - eller slet ikke taler om det.

quote Sex er jo helt naturligt og ingen skal gøre sig til herre over, hvad der er normalt.

Pernille Karlsen, Afrodite Ringsted

- Det handler bare om at kende sin egen krop, sine grænser, sine lyster og at turde mærke efter, hvad man selv tænder på, fortæller Pernille Karlsen fra Afrodite.

Berit og Pernille har selv været med til at vælge 3 emner, som de oplever stor nysgerrighed omkring i deres butik: Orgasmen, analsex og BDSM (Bandage, Dominans, Sadomasochisme og Masochisme).

De tre emner får - sammen med et portræt af medarbejder Pernille Karlsen - hver deres videolektion på KRAS' YouTube henover de næste fire uger.

Se videoerne fra Sexshoppen her.

Snak med om sex på Instagram

Formålet med en alternativ seksualundervisning er også at få unge til at snakke mere åbent og ærligt om sex og lyster. Derfor fortsætter samtalen om de tre emner i videoerne og om sex generelt ovre på KRAS' Instagram Story.

Hver uge bliver der præsenteret fakta om danskernes sexvaner, man kan quizze med om sex og man kan også byde ind med sine egne historier og aha-oplevelser omkring sex.

Deltag i samtalen på KRAS' Instagram her.