Nye regler kan give boom i antallet af aktive ældre

Ringsted Kommune vil ændre reglerne, så idrætsforeninger stadig kan få støtte trods en stor andel ældre medlemmer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ældre mennesker kan i dag blive en dyr forretning for idrætsforeninger i Ringsted Kommune. En for stor andel af ældre medlemmer kan således fratage dem retten til kommunal støtte.

Men det vil Ringsted Kommune nu lave om på og er på vej med ændringer. Det glæder formanden i Ringsted Idrætsunion, Erik Schaumann. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Det vil være en fordel for foreningslivet og har været et stort ønske fra flere foreninger. Grænsen appellerer til, at nogle foreninger må undlade at opgive deres medlemmer med navne og fødselsdage, fordi det vil koste dem deres lokaletilskud, og det giver os et upræcist billede af, hvordan medlemssammensætningerne ser ud i dag, siger han og spår flere aktiviteter for de ældre i fremtiden:

- Jeg kan godt forestille mig, at vi vil få registreret op mod 1000 flere medlemmer i foreningerne omkring. Mange foreninger, såsom Benløse Idrætsforening, arrangerer flere og flere aktiviteter for ældre. De laver både krolf og petanque, hvilket primært henvender sig til personer over 50 år.