Nomineret til pris: Susanne reddede sin mands liv

Susanne Hansen fra Ringsted er nomineret til prisen som årets førstehjælper 2021, efter at hun reddede sin mand, da han faldt om med et hjertestop.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

69-årige Ulrich Hansen kan takke sin hustru for at være i live. Hun reagerede snarrådigt, da han i oktober sidste år faldt om med hjertestop.

- Da jeg vågnede på sygehuset og fik fortalt, at Susanne havde reddet mit liv, tænkte jeg bare, at det måtte være løgn. Jeg er så heldig, at hun var der, og gjorde hvad hun gjorde, siger Ulrich Hansen.

quote Det eneste, jeg tænkte på, var, at jeg bare ikke måtte miste ham

Susanne Hansen, hustru til Ulrich Hansen

Historien om Susanne og Ulrich Hansen bliver beskrevet i en pressemeddelelse fra Røde Kors. 11. marts uddeler organisationen nemlig prisen som Årets Førstehjælper 2021 i samarbejde med Aleris-Hamlet Hospitaler, og her er Susanne Hansen en af de tre nominerede. 

Ulriks hjerte gik pludselig i stå

Ulrich Hansen var i haven, da han en oktoberdag sidste år fik det dårligt og gik indenfor for at lægge sig lidt på sofaen. 

Fakta om førstehjælp

Heldigvis var hans hustru hjemme, for der gik kun kort tid, og så fik han hjertestop.

- Jeg gik fuldstændig i panik, da jeg så ham falde om. Jeg styrtede over til sofaen og begyndte at ruske i ham, men han var helt livløs. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre, fortæller Susanne Hansen.

Reagerede instinktivt

Hun havde aldrig givet førstehjælp før, men hendes instinkter slog heldigvis til, og hun begyndte at give sin mand hjerte-lunge-redning. Imens fik hun fat på 112.

- Jeg følte mig så alene. Jeg ville bare have dem til at komme med det samme. Mens jeg gav ham førstehjælp, blev han mere og mere kold og blå. Det eneste, jeg tænkte på, var, at jeg bare ikke måtte miste ham, fortæller hun i pressemeddelelsen.

Da ambulancen kom, overtog redderne førstehjælpen. I en halv time kæmpede de for at få gang i Ulrich Hansens hjerte. Pludselig trak han vejret, og hjertet slog igen.

Prisen som Årets Førstehjælper

Det er i år 30. gang, at Årets Førstehjælper bliver kåret af Røde Kors og Aleris-Hamlet Hospitaler for at hylde en person, der har ydet en særlig og modig førstehjælpsindsats og reddet en anden persons liv. 

Vinderen bliver kåret den 11. marts og modtager 10.000 kroner, som er sponsoreret af Aleris-Hamlet Hospitaler.

- Det er vigtigt for os i Røde Kors at hædre de mange redningsmænd rundt i landet og sætte fokus på det fortsatte behov for at kunne førstehjælp. Førstehjælp redder liv. Derfor er jeg glad for at være med til at uddele denne årlige pris, siger generalsekretær i Røde Kors, Anders Ladekarl.

De øvrige nominerede til Årets Førstehjælper 2021 er:

Silas K. Callesen fra Skals, der udførte hjerte-lunge-redning, da hans lillebror faldt i familiens pool.

Mads Bork og Niki Wolgast Jensen fra Kolding, der reddede deres tennismodstander Jacob Jejselberg, der under en tenniskamp faldt om med hjertestop.