¨

Naboer til svinestald fik medhold

Foto: TV ØST

Natur- og Miljønævnet har underkendt Ringsted Kommune i en sag, hvor en svineavler fik ja til tredobling af sin produktion. Nu skal sagen behandles forfra.

Miljøgodkendelse ophævet
Svineproducenten Ottestrupgård A/S mellem Farendløse og Ørslev fik for et år siden kommunens ja til at udvide produktionen fra 8360 til 29.000 slagtesvin om året. Men to naboer klagede, og nu har Natur- og Miljøklagenævnet ophævet miljøgodkendelsen og pålagt kommunen at behandle sagen på ny. Det skyldes »en væsentlig mangel ved afgørelsen« fra kommunen, skriver DAGBLADET Ringsted.

Flere udvidelser
Problemet er, at Ottestrupgård A/S knap fire år før havde fået en miljøgodkendelse til at udvide produktionen fra 7470 til 8360 slagtesvin om året. Og når svineproducenter ad flere omgange søger om at udvide produktionen, skal udvidelserne behandles under ét. Når kommunen vurderer, hvordan udvidelsen vil påvirke miljøet, skal den altså ikke blot se på den seneste udvidelse, men på alle udvidelserne med udgangspunkt i den oprindelige produktion. Men det gjorde kommunen ikke.

Naboer vandt
En af de klagende naboer, der nu har fået medhold, er Erling Jacobsen, der med egne ord bor i »en daglig stank af grise«.
- Jeg var utilfreds med, at han nu skulle have lov til at have en tre gange så stor produktion, siger han til DAGBLADET Ringsted og tilføjer, at afgørelsen er udtryk for, at der er retfærdighed til.

Indehaveren af Ottestrupgård A/S, Anders Frandsen, ønsker endnu ikke at udtale sig om afgørelsen.
- Jeg har ingen kommentarer, for jeg har ikke sat mig ind i den, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App