¨

Muskelhund slipper med livet i behold

Foto: TV ØST

En muskelhund fra Ringsted slipper for at blive aflivet, selvom den var med til at angribe en fåreflok ved nær sit hjem.

I formiddags blev hunden, Kaiser, adfærdstestet af en dyrlæge. Dyrlægen mente ikke den var farlig for sine omgivelser. Nogle af de ting hunden har været igennem, er hvordan den reagerer på pludselige bevægelser og lyde.

- Hun testede Kaiser ved at slå en paraply hurtigt op flere gange. Så havde vi ham også med ude ved nogle heste. Der blev han heller ikke aggressiv, siger ejeren Martin Svendsen.

Blandede følelser

Det var en lettet hundeejer, der i dag modtog beskeden om, at Kaiser slipper med livet i behold.

Men det var også med blandede følelser.

- Jeg ville virkelig ønske jeg kunne lave om på det. Jeg har det utrolig dårligt med at det er sket, siger Martin Svendsen

Det var hans to hunde, der angreb og skambed otte får for 14 dage siden. Tre af fårene overlevede ikke.

Aflives på mandag

Den anden hund, Tjalfe, er ejeren selv gået med til at aflive.

- Jeg har valgt at få den gamle aflivet. For det er ham der stikker af, og han trækker hvalpen med, siger Martin Svendsen.

Derfor har han besluttet, at den skal aflives på mandag. Hundene har indtil i dag været i politiets varetægt, men har begge fået lov at komme med hjem, så Martin kan få den sidste weekend med Tjalfe.

Dybt rystet fåreejer.

Ejeren af fårene, Camilla Petersen, har svært ved at forstå vurderingen

- Det er fuldstændig til grin. Det er ikke sidste gang det er sket. Havde man været en ansvarlig hundeejer, så havde man selv fået begge sine hunde aflivet. For man ved ikke hvornår det sker igen, siger Camilla Petersen.

Hun er sikker på, at det ikke hjælper kun at aflive den ene.

- Jeg er bekymret over, at nu ved hunden, hvor den skal gå hen for at få det kick. Nu ved den, hvor den skal gå hen for at få stillet sin egen trang for at være vild og blodig, siger Camilla Petersen

Camilla Petersen understreger dog, at det ikke er hunderacen, hun har et problem med.

- Jeg har ikke noget imod muskelhunde. Hvis de er trænet ordentligt, kan det være nogle rigtig gode hunde. Men de har lemlæstet vores dyr i flere timer, og han har slet ikke lagt mærke til, at hundene ikke var hjemme, siger Camilla Petersen.

Ejeren har dog tænkt sig at gøre hvad han kan

- Jeg får lavet det plankeværk, så jeg kan holde Kaiser inde. Og jeg får ham højst sandsynligt også kastreret, så han mister lysten til at løbe sin vej, siger Martin Svendsen.

01:36 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App