Morten kendt fra makkerparret "Morten og Peter" er død

Morten Jensen kendt fra TV2-dokumentarerne om makkerparret "Morten og Peter" er død.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hele Danmarks Morten Jensen, kendt fra TV2-dokumentarerne om makkerparret "Morten og Peter" er død efter længere tids op- og nedture med sygdom.

Det oplyser Klub Svanen, som er et fritidstilbud i Ringsted, hvor Morten Jensen kom meget, på deres Facebookside. 

Artiklen fortsætter under facebookopslaget.

Morten Jensen blev 41 år og boede i Ringsted.

Han blev sammen med sin bedste ven, Peter Palland, landskendt i 1991, da den første TV2-dokumentar om de to udviklingshæmmede og dengang 14-årige drenge, "Er jeg da helt gak, mor?" rullede over skærmen.

Her blev han hurtigt kendt som den livsglade og drillende person med de gode citater.

Og det er også sådan, han bliver husket på bostedet i Ringsted, hvor han boede.

- Morten har betydet meget for mange mennesker - ja for hele Danmark - med sin humor, sin livsglæde og sin gode fornuftige portion stædighed på den gode måde, siger Reinholdt Schæfer, leder af støtte- og aktivitetscentret til TV ØST.

Var stor del af fællesskabet

På bostedet i Ringsted vil han blive savnet.  

- Vi har taget hånd om det blandt beboerne, og vi deler den sorg, vi står med. Han vil blive savnet og husket længe, siger Reinholdt Schæfer.

For ifølge lederen af støtte- og aktivitetscentret havde Morten Jensen stor betydning i Ringsted.

- Morten var en stor del af det fællesskab, der er i Ringsted - ikke kun på bostedet men i det hele taget. Han var en vigtig del af Ringsted og ja hele Danmark, og det kan jeg også høre på reaktionerne, siger Reinholdt Schæfer. 

Han er ikke i tvivl om, hvad der gjorde, at Morten Jensen fandt vej til danskernes hjerter.

- Han havde en god portion humor og en dejlig vedholdenhed omkring at stå ved sine holdninger og meninger. Og så havde han en klogskab på livet, siger Reinholdt Schæfer.

Over 25 års berømmelse

I en del år efter de første dokumentarprogrammer fortsatte TV2 og dokumentaristen Nick Horup med at følge de to bedste venner med downs syndrom og give danskerne et unikt indblik i livet som udviklingshæmmet. 

I 2002 fulgte Nick Horup med et kamerahold de to venner på en fodboldrejse til Italien, hvor de mødte de to danske fodboldspillere Martin Jørgensen og Thomas Helveg.

I 2014 mødte Morten Jensen og Peter Palland i endnu en tv-udsendelse den daværende statsminister, Helle Thorning-Schmidt, i et program, hvor de havde lejlighed til at stille spørgsmål omkring handicappedes boligforhold.

Senest, i 2016, lavede TV 2 et 25-års jubilæumsprogram om de to, hvor deres fanskare gennem årene havde vokset sig stor.

- Det er underligt. Og så synes jeg, det er sjovt at se, sagde Morten Jensen til TV 2 dengang.

Morten Jensen arbejdede i en del år på værkstedet Regnbuens interne radiostation i Ringsted.