¨

Midtsjælland er favorit til at få veterancenter

Foto: TV ØST

Det bliver muligvis Ringsted, der får lov til at lægge jord til et nyt krigsveterancenter.

Jylland er ude af billedet, København står svagt og feltet er reelt indsnævret til Roskilde eller Ringsted. Sådan ser det ud, inden partierne bag forsvarsforliget formentlig i morgen vælger, hvor et nyt center for krigsveteraner skal etableres. Det erfarer DAGBLADET Ringsted fra kilder involveret i sagen.

Centret vil bestå af cirka 75 medarbejdere og have tilknyttet yderligere cirka 35 ude omkring på forsvarets tjenestesteder. Debatten om, hvilken by der skal have glæde af de 75 arbejdspladser, har stået på i et stykke tid, og nærmer sig nu afgørelsen.

DAGBLADET har fået indsigt i sagen om placeringen af veterancentret og heraf fremgår det, at der er tre placeringsmuligheder, som drøftes i forligskredsen; Hovedstaden, Roskilde og Ringsted.

De vurderes især ud fra tre kriterier: Muligheden for at fastholde de nuværende ansatte, afstanden til samarbejdspartnere og tilgængeligheden for veteranerne. På papiret har København de største fordele, da det ligger tæt på mange relevante samarbejdspartnere.

Til gengæld er det en ulempe, at storbyen kan føles uoverskuelig for veteraner med psykiske skader - og så er der altså et udbredt politisk ønske om at tilgodese provinsen. Dermed står valget formentlig mellem Ringsted og Roskilde, skriver DAGBLADET Ringsted.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App