Martin Svejgaard Helbo fundet død i Københavns Havn

Den forsvundne Martin Svejgaard Helbo, der oprindeligt kom fra Ringsted, er fundet død i Københavns Havn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En måneds intens søgen og efterforskning har nu fået den værst tænkelige afslutning.

Over for DR Nyheder bekræfter Martin Svejgaard Helbos far nemlig, at det er hans søn, der søndag formiddag blev fundet død i Københavns Havn.

En oplysning, som den centrale efterforskningsleder Robert Jensen hos Københavns Politi dog ikke kan bekræfte.

Det var en forbipasserende, der gjorde fundet kort før klokken 10.30 i vandet ved Islands Brygge ud for nummer 34 ved en lystbådehavn.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fundet et lig i vandet, og at intet tyder på, at der ligger en forbrydelse bag, siger Robert Jensen.

Efterforskningslederen ønsker heller ikke at fortælle, om der er tale om en yngre eller en ældre person.

- Der vil mandag blive afholdt et ligsyn, oplyser efterforskningslederen.

Politiet har i løbet af den sidste måned afhørt og genafhørt over 30 personer for at spore sig ind på den 28-årige Martin Svejgaard Helbo, som ikke har været set siden en bytur natten til den 13. april.

Men hverken afhøring af vidner, undersøgelser på hans bopæl eller gennemgang af overvågningsvideo har givet politiet et spor at gå efter i sagen.

Martin blev sidst set i nærheden af sin bopæl på Nørrebro klokken to om natten, og omkring dette tidspunkt var hans telefon ikke længere aktiv.

Martin Svejgaard Helbo er ligeledes blevet efterlyst via Facebook, og flere tusinder brugere har delt efterlysningen af manden, der forsvandt fra baren Bakken i kødbyen.

Hans venner og familie har hele vejen igennem deltaget aktivt i eftersøgningen, og mange steder i København og omegn hænger der opslag med billeder af den forsvundne 28-årige mand, der nu ifølge DR er fundet død i Københavns Havn.

      /ritzau/