¨

Mælkeproducent kræver erstatning fra Gefion

Mælkeproducent Jan Olsen fra Mulstrup ved Ringsted kræver nu 5,3 mio. kr. i erstatning fra rådgivningsselskabet Gefion for elendig byggestyring.

Gefion skulle styre et byggeri af ny kostald  ved Ringsted med 267 senge, gyllebeholder, 2.500 kvadratmeter siloplads og en udvidelse af ungdyrstalden med 950 kvadratmeter, skriver Effektivt Landbrug.

Men sagen udviklede sig til et mareridt for ham, da de to hyrede entreprenører viste sig at snyde ham.

"Især den ene entreprenør trak penge ud af projektet ved at sælge og føre byggematerialer ud fra byggepladsen. Og han havde desværre nærmest frit spil til det, for Gefion-konsulenten godkendte fakturaer med bind for øjnene," siger Jan Olsen til Effektivt Landbrug.

Han har nu opgjort sit tab til knap fem mio. kr. og vil have tabet og et driftstab erstattet af Gefion.

Gefion vil dog ikke godtage Jan Olsens krav, så nu kører sagen videre i Videncentret for Landbrugs responsumudvalg, der afgør erstatningskrav, der er rejst mod landbrugscentre i Dansk Landbrugsrådgivning.

Adm. direktør i Gefion Mads Birk Kristoffersen siger til Effektivt Landbrug, at sagen nu må gå sin gang i responsumudvalget.

"Jeg er ikke enig i Jan Olsens opfattelse af sagen, og jeg deler ikke Jan Olsens synspunkter. Men hvis responsumudvalget når frem til, at vi har begået fejl, så vil vi følge den afgørelse og udbetale en eventuel erstatning i forbindelse hermed," siger han.

Responsumudvalget i Videncentret for Landbrug behandler hvert år cirka 300 sager. Hver tredje sag ender med en erstatning til landmanden på gennemsnitligt 100.000 kr.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App