Massiv kritik af antenneforening - truet med inkasso uden at have fået regning

Ringsted Antenneforening er kommet i strid modvind. Mange kunder er blevet meldt til inkasso og føler sig uretfærdigt behandlet af selskabet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

TV2 ØST har modtaget henvendelser flere end 20 af Ringsted Antenneforenings kunder.

De har alle oplevet at modtage et brev fra Danske Inkasso med opkrævning for en ubetalt regning, selvom de mener, de aldrig har modtaget hverken regning eller rykker for den pågældende periode.

En af de kunder er Mickhael Monthieux, der fandt ud af, at han manglede at betale en regning, da to personer troppede op i hans have for at afbryde hans tv-signal. De fortalte ham, at signalet skulle slukkes, fordi han ikke havde betalt.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mickhael Monthieux har via sociale medier forsøgt at finde frem til alle dem, der føler sig uretfærdigt behandlet af antenneforeningen.  
Mickhael Monthieux har via sociale medier forsøgt at finde frem til alle dem, der føler sig uretfærdigt behandlet af antenneforeningen.   Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

- Jeg blev chokeret, for jeg vidste ikke, at vi skyldte Ringsted Antenneforening nogen penge, så det kom helt bag på mig, siger han.

Efter oplevelsen med Ringsted Antenneforening luftede Mickhael Monthieux sine frustrationer på Facebook. Her opfordrede han andre i samme situation til at kontakte ham, og det har resulteret i at mere end 20 personer har kontaktet enten ham eller TV2 ØST for at fortælle om lignende oplevelser med antenneforeningen i Ringsted.

Det er kendetegnene for kundernes historier, at de ikke mener, de har modtaget regninger og rykkere fra Ringsted Antenneforening.

De fleste af dem er først blevet opmærksomme på, at de manglede at betale en regning, da der lå et brev fra Danske Inkasso i deres postkasse.

Sur og ked af det

Da Laura Knøss og hendes kæreste flyttede til Ringsted i sommeren 2019, meldte de sig ind i Ringsted Antenneforening. Herefter hørte de intet fra foreningen, før de modtog et brev fra inkasso.

- Jeg bliver ekstremt sur og ked af det, for jeg har aldrig været typen, der ikke betaler mine regninger, siger Laura Knøss.

- Havde jeg fået regningen, så havde jeg betalt den med det samme, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Laura Knøss blev kunde hos Ringsted Antenneforening i August. Nu har hun fundet en ny tv-udbyder. 
Laura Knøss blev kunde hos Ringsted Antenneforening i August. Nu har hun fundet en ny tv-udbyder.  Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Efter at have forsøgt at få fat i antenneforeningen telefonisk, tog Laura Knøss hen til antenneforeningen i åbningstiden. Her talte hun med en af de ansatte, som besluttede at lægge sagen ned.

- Han lægger mærke til, at jeg bliver ked af det, og jeg tror, det er derfor, han valgte at sige, at jeg ikke skulle betale inkassogebyr og alt sådan noget, siger Laura Knøs.

- Han siger så også, at jeg ikke skal fortælle det til nogen, fortælle hun.

Men ikke alle er lige så heldige som Laura Knøss.

Artiklen fortsætter under billedet.

René Krøll vil hyre en advokat til at se på sagen, hvis ikke han får penge for rykker- og inkassogebyr tilbage fra Ringsted Antenneforening. 
René Krøll vil hyre en advokat til at se på sagen, hvis ikke han får penge for rykker- og inkassogebyr tilbage fra Ringsted Antenneforening.  Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

René Krøll fortæller, at han også har modtaget et brev fra Danske Inkasso uden noget forudgående varsel fra Ringsted Antenneforening.

Har forsøgt at få dokumentation på, at antenneforeningen har sendt en regning og en rykker til ham på mail, men han har ikke fået svar på sine forespørgsler.

- Jeg bliver mødt af tavshed, fortæller han.

Massiv kritik på nettet

Både på Facebook og på Trustpilot får Ringsted Antenneforening en hård medfart.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Trustpilot

På flere åbne Facebooksider for borgere i Ringsted er antenneforeningen blevet diskuteret flittigt.

Her giver mange udtryk for, at de også har oplevet, at Ringsted Antenneforening har sendt Danske Inkasso efter dem, selvom de heller ikke mener, de har modtaget en regning.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: Facebook

Antenneforeningen har bevisbyrden

Ifølge Martha Nør Kjeldsen, der er seniorjurist ved Forbrugerrådet Tænk, er det virksomheden, der bærer ansvaret for at bevise, at de har sendt regning og rykker til deres kunder.

- Det er klart, at det kan være svært at bevise, at man har sendt det, hvis man har sendt det med helt almindelig post, men det er firmaets hovedpine, siger hun.

- Du kan jo som forbruger ikke bevise, at noget ikke er sket. Det er jo altid svært at bevise, at du ikke har modtaget noget, hvordan skal du kunne gøre det? Spørger Marthe Nør Kjeldsen. 

REGLER FOR INKASSO:

Hun undrer sig over, at forbrugerne ikke kan få en kopi af den mail, som Ringsted Antenneforening skulle have sendt til dem.

- Når de har sendt dem en mail, så burde de kunne bevise det. Det er jo relativt let at bevise, siger hun.

- Det lader til, at der kan være tale om en systemisk fejl hos antenneforeningen, og der ville det smarte nok være, at man fra antenneforeningens side erkendte, at der var sket en fejl og lavede nogle nye fakturaer på det oprindelige beløb og sendte dem ud og så selv afholdte de udgifter, der måtte være for firmaet til inkassovirksomheden. Det kan i hvert fald ikke være rigtigt, at det er forbrugerne, der skal betale det, hvis der er tale om en fejl, siger seniorjuristen. 

Svært at tjekke om et brev er modtaget

Det er Danske Inkasso, der på vegne af Ringsted Antenneforening har sendt inkassoindkrævninger ud til mere end 20 husstande.

Michael Ringkvist, der er direktør i Danske Inkasso, ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag om Ringsted Antenneforening, men han fortæller, at Danske Inkasso generelt altid tjekker, at der forud for en indkrævning er blevet sendt regninger og rykkere ud til kunderne, inden de sender deres indkrævning afsted.

Han forklarer dog, at det ikke er muligt for inkasso at tjekke, om kunderne rent faktisk har modtaget regning og rykkere fra det firma, som Danske Inkasso indkræver penge for, hvis disse er sendt med posten.

- Jeg kan ikke garantere, at brevet er kommet frem til den rette modtager. Når det er afleveret til Post Nord eller Post Danmark, så må det betragtes som sendt til modtageren, siger han.

Bestyrelse har ikke yderligere kommentarer

Efter gentagende forsøg på at få en kommentar til sagen har Ringsted Antenneforenings formand, Robert Vingaa, sendt et skriftligt svar til TV2 ØST.

Artiklen fortsætter under billedet.

Både på Facebook og på Trustpilot får Ringsted Antenneforening en hård medfart.
Både på Facebook og på Trustpilot får Ringsted Antenneforening en hård medfart. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

I en sms skriver han:

Vedr. verserende inkasso sager for manglende betalinger til Ringsted Antenneforening er disse individuelle. 

Foreningen har både en advokat samt et inkassobureau tilkoblet sagerne for at sikre, at lovgivning og frister er overholdt. Bestyrelsen har ikke yderligere kommentarer i sagen. 

Både Laura Knøss, Mickhael Monthieux og René Krøll har efter deres oplevelser med inkassobrevene meldt sig ud af Ringsted Antenneforening.