Kommunaldirektør skælder ud

Ringsteds kommunaldirektør, Søren Lund Hansen, kalder kommunens budgetproces for "inkompetent".

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kommunaldirektør Søren Lund Hansens velkomsttale var overraskende kritisk, da Ringsted Kommunes ledere og formænd for brugerbestyrelser i går eftermiddag var indkaldt til orienteringsmøde om budgetforliget. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

- Det bliver sidste gang, jeg lægger navn til, at I bliver indkaldt på den her måde. Hvis der ikke var indgået et budgetforlig søndag, ville det her møde have været lavpunktet af en inkompetent budgetproces, indledte Søren Lund Hansen og fortalte, at han aldrig har oplevet noget lignende.

Da Søren Lund Hansen tiltrådte som kommunaldirektør i december, kom han med 14 års erfaring som kommunal topchef. Og han er blevet slemt overrasket over Ringsted Kommunes måde at lægge budget, skriver DAGBLADET Ringsted.

- Hvis ikke der var indgået et forlig, ville det her møde have været som en fis i en hornlygte. I er ikke blevet hørt i tide, og det er I stadig ikke. Nu kan I skrive et vredt brev, men det vil også kun være en narresut, sagde Søren Lund Hansen til forsamlingen og forklarede senere, at Ringsted Kommune på ingen måde har levet op til sin forpligtelse om at sende budgettet i høring.

Det gik galt allerede ved budgettet i 2007, mener kommunaldirektøren. Her blev der ikke formuleret nogen politiske mål, og derfor har både politikere og forvaltning savnet pejlemærker og et konkret udgangspunkt for dette års budget, og hele processen er desuden kommet alt for sent i gang.

Borgmester Niels Ulrich Hermansen (V) giver sin kommunaldirektør ret, og han tilføjer endda, at byrådet år for år er kommet for sent i gang.

- Vi er alle enige om, at det har været en elendig proces. Vi har lovet hinanden, at det er slut med, at vi er så sent på den, så vi ikke har den fornødne tid til høringer. Det kan kun blive bedre, og det skal blive bedre. Jeg vil forpligte mig til, at det ikke gentager sig, og at vi får en budgetlægning til næste år med en helt anden beskaffenhed både tidsmæssigt og procesmæssigt, siger Niels Ulrich Hermansen til DAGBLADET Ringsted.

Søren Lund Hansen var da også positiv i forhold til politikernes enighed om, at næste års budgetlægning skal foregå anderledes. Forligsgruppen har foreslået, at der senest 1. december 2008 skal være en tids- og handleplan for forhandlingerne om budget 2010.