Kold påske koster gartnerier kassen

Frosten gør at haveejerne holde de grønne fingre i lommerne, og det koster dyrt hos planteskoler og havecentre, der brænder inde med forårsplanter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Normalt er påsken startskuddet for alle med grønne fingre. Men i år får sneen og frostgraderne havefolket til at holde hænderne I lommen. Det kan mærkes på regionens planteskoler, der går glip af påskeomsætningen og brænder inde med foråsplanter, som ikke kan komme I frosthårde jord.


Hos Høm havecenter ved Ringsted er der usædvanlig stille denne påske lørdag, og på grund af det kolde forårsvejr ligger årets omsætning på omkring det halve af, hvad det plejer at gøre på denne tid.


- Vi glæder os til temperaturen stiger, for lige nu kan haveejerne intet få i jorden og det koster selvfølgelig omsætning hos os, fortæller Stig Ebbesen der sammen med sin kone driver det lille plantecenter i Høm.


Det lille gartneri I Høm har specialiseret sig at dyrke deres egne stedmor blomster, men fordi vi I år har haft den koldest marts I 26 år ser de ud til at gå til spilde, og det kan koste gartneriet 50.000 kroner.


Ingen haveejere kan sætte stedmorblomster i haven, når jorden er bundfrossen, og det samme gælder selvfølgelig for gartneriets større kunder:


- Vi har et helt læs stedmorblomster her, der skulle have været af sted til kirkerne allerede, men det kommer de ikke lige foreløbig, siger Stig Ebbesen.


Gartneriet har omkring 20.000 stedmorblomster som de ikke ved om de får afsat.