Klinik med hundesæd åbnet i Ringsted

Ny klinik i Ringsted kan hjælpe Rufus og King med at få hvalpe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Firmaet Canicold har netop åbnet en ny fertilitetsklinik i Ringsted. Men der er ikke en klinik for hvem som helst. Du skal nemlig have fire ben, en våd snue og kunne sige vov for at blive behandlet her.

Canicold er blandt andet en hundesædbank, hvor der ligger nedfrosset sæd efter mere end 500 hunde, og på basis af denne sæd har de hjulpet tæver til at få hvalpe med over 20 år gammel sæd.

Hundehvalpe fra nær og fjern

Canicold har arbejdet med hundesæd modtaget fra Sydafrika, New Zealand, Australien og Canada med flere, og dette giver opdrættere og hundeejerer mulighed for at parre deres hunde med hunde, som - pga afstanden - ellers ville være uden for rækkevidde.

På klinikken tapper de hanhundene for sæd og sender det til modtagere i udlandet, ligesom at de inseminerer danske tæver med sæd klinikken har modtaget.

Royalt sæd

Daværende Prinsesse Alexandra havde sin Cocker Spaniel, Oskar med fra Hong Kong, da hun flyttede til Danmark, og hun fik hundes sæd frosset ned hos Canicold, der gengang kun havde en enkelt klinik.

Efter en del år blev en dansk Cocker Spaniel tæve insimineret med Oskars sæd, og resultatet blev 4 hvalpe. Hvalpene blev således født længe efter Oskars død.

En af hvalpene flyttede ind på Schackenborg.