Jul i juli

Med godt fem måneder til jul og helt op til 30 graders varme, så kan det virke helt absurd, at støde på billeder af julemanden. Men julen kom tæt på i Ortved

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Julen varer lige til påske. Men så skulle den også først komme tilbage i december.

Men sådan var det ikke hos Skovly Camping i Ortved, nær Ringsted, i dag.

88 motionister i kondisko
Hos Skovly Camping mellem Ortved og Jystrup havde man nemlig besluttet sig for at stable en julemærkemarch på benene

- Inspirationen kommer fra jul i juli og julemandskongressen, der finder sted på bakken i næste uge. Her er der også en march. Formålet er at samle ind til danske julemærkehjem. Det er ikke så længe siden, at vi etablerede en afdeling til at samle ind til julemærkehjem her i Ringsted. Og så er Skovly Camping bare det perfekte sted at holde det, siger Tina Sterup, Koordinator for julemærkemarchen i Ringsted.

Og det var der 88 mennesker, der i dag valgte at bakke op om.

Udover at støtte en god sag, mener Tine Sterup også, at sådan noget kan være med til at brande campingpladsen, som sidste år var lukningstruet.

En kort - en lang
Deltagerne kunne vælge mellem tre kilometer og syv kilometer. Nogen cyklede, andre løb, mens mange havde både hund og børn med i den gode sags tjeneste.

- Vi går for at støtte op om julemærkehjemmene i Danmark. Men også fordi vi er fastlæggere her på campingpladsen, og vi vil meget gerne bakke op om de initiativer, der bliver taget, siger Anne Mortensen fra Greve. 

Næste gang marchen kommer til Ringsted, bliver i en mere passende måned - nemlig december.