Ja tak til flygtninge i Jystrup

I Jystrup vil de gerne hjælpe de mange flygtninge, der kommer til byen. Derfor har de selv foreslået kommunen at indlogere dem i et tomt hus i byen

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I disse dage kommer utallige flygtninge over grænsen. Regionens kommuner kæmper med at finde boliger, til de mange hjemløse. Men i Jystrup tager beboerne nu selv initiativ til at hjælpe.

- Det er nemt at sidde og sige, at vi vil gøre en forskel. Men hvad er det reelt, vi gør. Derfor skrev vi en henvendelse til kommunen, fortæller René La Cour Sell, der er bestyrelsesmedlem i Landsbyforening for Jystrup og Omegn.

Foreningen skrev til kommunen med et konkret forslag om at indlogere nogle flygtninge i en tom bygning i byen. Det forslag er blevet taget godt imod i den lille landsby.

- Det er en god ide, hvorfor ikke hjælpe, hvor man hjælpe kan, slår brugsomdeler Christian Jensen fast.

Hvis ideen bliver realiseret, vil det blive en markant ændring i gadebilledet i den lille landsby. Lige nu står der nemlig danske navne på langt de fleste postkasser. Faktisk er beboerne slet ikke klar over, om der bor en eneste udlænding i byen. Men langt de fleste, vi snakkede med, er klar til at få en flygtning som nabo.

- Alle har godt af, at vi blander os. Det skal vi også her i Jystrup, slår Mette Lausten fra Jystrup fast. 

Før de får nye naboer i byen, skal kommunen behandle den henvendelse, de har fået fra foreningen.