¨

Institutioner sparer på kosten

Foto: TV ØST

Budgettet for 2011 er hård kost for madplanerne.

I flere af Ringsteds daginstitutioner er pengene så små, at det nu er slut med mælk - børnene må nøjes med vand, skriver DAGBLADET Ringsted.

Det gælder for eksempel i Klostermarkens Børnehus. Fra årsskiftet er der kun mælk til morgenmaden inden klokken 7.45. Herefter er der hverken mælk, mellemmåltider eller de lune boller, børnene har været vant til at få til morgenmad.
Også i Børnehuset Kastaniehaven skal der spares på mælken. Fremover er der i børnehaven kun mælk til morgenmaden, og i vuggestuen skæres formiddagsfrugten væk.

Det er med andre ord nødvendigt at spare på de helt basale ting for at på budgetterne i 2011 til at hænge sammen.

- Vi har ikke noget valg. Vi kan mærke besparelserne i dagligdagen, og vi har prioriteret, at vi vil hellere have hænder til børnene end mælk og frugt i institutionen. Vi har valgt, at personalet ikke skal stå og bruge tid på at skære frugten ud. Det gør vi forældre derhjemme, og så får børnene frugten som madpakke. Det positive er, at de spiser mere frugt, fordi vi forældre tit giver rigeligt med frugt med for at være sikre på, at der er nok, siger formand for Klostermarkens Børnehus, Rikke Vennike.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App