¨

Hunde gik amok på fåreflok

Foto: TV ØST

Politiet har beslagtlagt to muskelhunde, der overfaldt og skambed en fåreflok ved Ringsted. Hundene stoppede først, da betjente skød mod dem.

Det var et ubehageligt syn, der mødte Camilla Petersen og hendes mand, da de i mandags kom ud til deres fårefold.


- Jeg blev så vred! Først græd jeg bare, og bagefter råbte og skreg jeg, fortæller fåreavleren fra Fuglebjerg.


Årsagen til hendes frustrationer var to to hunde fra en nærliggende gård, var sluppet ud af deres indhegning. De gik til angreb på Camilla Petersens otte får, der gik på en mark ved Ringsted.


En nabo kom tilfældigvis forbi og alarmerede politiet med meldingen om to muskelhunde, der gik amok i en fåreflok.


- Da betjentene kom frem, jagtede hundene stadig fårene. Først forsøgte man at skræmme dem væk med tilråb, men det var ikke nok. Så det endte med, at betjentene måtte trække deres pistoler og affyre skud mod hundene, beretter Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbjeder ved Midt- og Vestsjællands Politi


Et skud strejfede øret på en af hundene, der begge tog flugten. Inden havde de dog nået at skambide fem får. Tre af dem døde.


- Det er voldsomt. Dagen før var jeg nede og se til fårene med min to-årige søn. Det er vores prima avlsfår, siger en tårevædet Camilla Petersen.


Resten af flokken er nu flyttet til en stald ved ejernes hjem udenfor Fuglebjerg.


Politiet har afhentet begge hunde, der nu befinder sig i et internat. For deres 26-årige ejer kan konsekvensen blive en bøde. Hvis han ikke kan bevise, at hundene er lovlige kan de blive aflivet.


Camilla Petersen, der selv er hundetræner, er ikke i tvivl om, hvad der skal ske med de to hunde.


- De skal aflives. Det er der ingen tvivl om, erklærer fåreavleren, der sammen med sin mand nu vil kræve erstatning fra ejeren af de to bidske hunde. 


01:49 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App