¨

Hjalp politiet med at fange dieseltyve

Natten til mandag blev tre personer anholdt for forsøg på tyveri af dieselolie. Arkivfoto. Foto: TV ØST

En opmærksom medarbejder spottede i nat tre dieseltyve, der forsøgte at flygte fra gerningsstedet i Ringsted. Men medarbejderen kørte efter dem, og nu er tyvene anholdt.

En medarbejder fra et transportfirma var natten til i mandag ekstra vågen, da han trillede forbi sin arbejdsplads i Ringsteds industrikvarter.

Her opdagede han en bil med udenlandsk nummerplade, som holdt på transportfirmaets parkeringsplads. I første omgang skænkede han ikke bilen en større tanke, men da han opdagede en våd plet ved en af lastbilerne, blev han mistænksom.

Pludselig racede bilen med den med udenlandske nummerplade forbi medarbejderen og væk fra området.

Guidede politiet fra bilen 

Med det samme sprang medarbejderen ind i sin bil og kørte efter bilen mod Vestmotorvejen, hvor den kørte i østlig retning.

Mens medarbejderen fulgte efter, ringede han til politiet og guidede dem gennem ruten, så betjenten fra Midt- og Vestsjællands Politi kunne fange gerningsmændene.

Det lykkedes i motorvejssammenfletningen ved Køge, hvor politiet fik standset flugtbilen. Og der er stor ros til den modige medarbejder-

- Det har hjulpet os ganske betydeligt med at identificere de mistænkte, siger vagtchefen hos Midt- og Vestsjællands Politi.

Kan se frem til bøder

I varebilen, der kørte med bulgarsk nummerplade, sad tre personer. En 25-årig mand fra Rumænien, en 28-årig mand fra Måløv og en 26-årig kvinde fra Måløv.

I bilen fandt politiet et låg fra en dunk, men ingen diesel. På gerningsstedet i Ringsted fandt de dog den tilhørende dunk samt pumpeudstyr. Derfor blev alle tre anholdt og sigtet for forøg på tyveri af dieselolie.  

De to mænd kan se frem til en bøde, mens kvinden slipper for yderligere tiltale. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App