Haarder til kamp for sosu-skole i Ringsted

Sosu-skolen i Ringsted får nu hjælp af ministeren. Han mener at det bliver sværere at lokke de unge til, hvis uddannelsen ikke er i deres nærområde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sosu-skolen i Ringsted skal ikke flytte sammen med sosu-skolen i Slagelse. Den skal blive i Ringsted som en del af det nye campus-område. Det mener undervisningsminister Bertel Haarder (V), skriver DAGBLADET Ringsted.

- De vil svigte Ringsted, hvis de flytter til Slagelse. Nu er Ringsted lige ved at være dér, hvor de har alle varerne på hylderne inden for uddannelse, så vil det være helt forkert, hvis sosu-skolen, der er den største af alle uddannelserne, flytter.

Udmeldingen kom, da Bertel Haarder i formiddag var på et kort besøg på Ringsted Rådhus i selskab med formanden for beskæftigelsesudvalget, Henrik Hvidesten (V) og borgmester Niels Ulrich Hermansen (V).Undervisningsministeren vil gøre, hvad han kan, for at forhindre sammenlægningen af uddannelsesenhederne.

- Mit synspunkt er, at det er helt forkert at centralisere den uddannelse. Det er det værste, man kan gøre. Jo længere væk, man flytter en uddannelse, jo sværere er det at få de unge til at uddanne sig.