¨

Friskoler skal huse foreninger gratis

Foto: TV ØST

De nye friskoler i Ringsted forhandler i øjeblikket med Ringsted Kommune om vilkårene for at overtage de eksisterende skolebygninger.

En af kommunens betingelser er, at friskolerne fremover skal huse foreningerne i lokalområdet gratis. Det kom frem på et informationsmøde på Allindelille Skole. Det skriver DAGBLADET Ringsted.

Kommunen har nærmest bedt os om at overtage hele Allindelille. Vi skal huse foreningerne, men må ikke modtage leje. Det er vist lovligt, fordi man så vil give os et nedslag i prisen. Men et nedslag af hvad, det har vi ikke kunnet få oplyst, siger formanden for friskolebestyrelsen, Suzette Hansen, til DAGBLADET.

Teknisk direktør Lars Mørk bekræfter, at Ringsted Kommune lægger op til en købsaftale, der friholder kommunen for ansvar for at skaffe lokaler til områdets foreninger.

- Vi stiller stadig lokaler til rådighed for foreningerne, men på en anden måde. Men udgangspunktet er de foreninger, der er i dag. Kommer der pludselig seks peddigrørforeninger, er situationen en anden.

Ringsted Kommune skal ifølge loven dække op til 75 procent af omkostningerne til foreningernes lokaleleje, hvis den ikke kan anvise andre egnede lokaler.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App