Fortsætter kamp for store vindmøller

Ringsted Kommune har fået en klage efter et flertal i byrådet stemte nej til vindmøller ved Sigersted Huse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En række naboer glædede sig, da et spinkelt flertal i byrådet i oktober valgte at stemme nej til en lokalplan, der skulle bane vejen for tre store vindmøller ved Sigersted Huse. Men Skjold Wissing, der vil opstille de store møller som afløsning for nogle mindre, der står der i dag, er ikke tilfreds.

Han har derfor med hjælp fra en advokat klaget til både kommunen og Naturklagenævnet over byrådets afgørelse, skriver DAGBLADET Ringsted.

Skjold Wissing ønsker ikke at kommentere klagen, men DAGBLADET har fået aktindsigt. I klagen argumenterer advokaten for, at byrådets beslutning er i strid med Kommuneplan 2009-2020, hvor der om området ved Sigersted Huse står, at der kan opstilles og udskiftes vindmøller.

- Kommunen er i henhold til lovgivningen forpligtet til at virke for kommuneplanens gennemførelse, hvilket så åbenlyst ikke er sket i nærværende sag, skriver advokaten, som også efterlyser en begrundelse for, at byrådet afviger fra kommuneplanen.

Formanden for plan- og boligudvalget, Thorkil Mølgaard (V), afviser, at byrådet har gjort noget forkert.

- At vi i kommuneplanen har udpeget 13 områder er ikke det samme som, at man har krav på at få opstillet vindmøller. Byrådet har ret til at træffe en anden beslutning - det er derfor, vi sidder der, siger han til DAGBLADET Ringsted.