Forhenværende DF-byrådsmedlem fra Ringsted bag tremmer

Østre Landsret stadfæster byrettens dom over Bent Pedersen, der i 2008 fremsatte dødstrusler mod en medarbejder hos Skat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Det er ualmindelig dumt at fremsætte dødstrusler, men desværre er det ikke ualmindeligt, at offentligt ansatte udsættes for truslerne.

 

Men det skal ikke gå ustraffet hen, lod dommeren i Østre Landsret i dag forstå, da han stadfæstede en dom fra byretten i Roskilde. Det oplyser Avisen.dk.

Det forhenværende medlem af Dansk Folkeparti, Bent Pedersen blev straffet med 20 dages ubetinget fængsel for dødstrusler mod en kvindelig medarbejder hos Skat den 17. december 2008. Han skal altså afsone.

Straffen for de de grove juleønsker var en uvelkommen gave for Bent Pedersen, der krævede at blive frifundet - på sin 58 års fødselsdag.

"Hvis du kommer forbi, så skyder jeg dig". "Hvis jeg kommer til Skat, så skyder jeg tre medarbejdere". "Når du tager hjem, skal du passe på, at du ikke bliver kørt ned." Sådan lød truslerne ifølge poltianklageren, offeret og et vidne. Det troede dommeren på.

"Det, jeg sagde til medarbejderen hos Skat, var, at løsningen på problemet måske var, at man går ned og skyder tre medarbejdere, for så kommer pressen og politiet, og så bliver man hørt," erkendte Bent Pedesen, men nægtede sig alligevel skyldig i at have truet skattemedarbejderen, som også i Landstretten var indkaldt som vidne.

Den dømte mødte for sent op med en erklæring om, at han ikke ønskede hjælp fra sin beskikkede forsvarer, som  han ikke mener varetog hans interesser. Han fik dog besked på, at det ikke var muligt at gennemføre retsmødet uden en forsvarer.

"Samfundet er råddent. Hold kæft, hvor er det grotesk. Jeg har beviser for, at de er fulde at løgn," råbte Bent Pedersen ud i retslokalet, inden dommeren meget bestemt bad ham sætte sig ned.

Oveni blev Bent Pedersen, der har siddet i Ringsted Byråd fra 2005 til udgangen af 2009, dømt til at betale alle sagens omkostninger. Bent Pedersen blev løsgænger efter truslerne kom frem.


Nyhedsoverblik